ciara vihar Nagy-Britannia

Egy férfi életét vesztette, miután a hatalmas szél kidöntött egy fát, ami a kocsijára zuhant és teljesen összezúzta azt. A Ciara vihar hétfőre már majdnem teljesen áthaladt Nagy-Britannia fölött, azonban nyomában országszerte a pusztítás nyomai láthatók.

Az elhunyt 58 esztendős férfi épp a mercédeszét vezette Hampshire területén, amikor a halálos kimenetelű baleset bekövetkezett az A33-as út Micheldever melletti szakaszán. A vihar a vasárnapi nap folyamán tetőzött a szigetország fölött és a széllökések sebessége számos helyen meghaladta a 140 km/h-át is.

A sárga figyelmeztető jelzést a Met Office az ország több területén másodfokú, narancssárga jelzésre cserélte a vasárnapi nap folyamán a rendkívül erős szél miatt.

Wigan városában is rádőlt egy fa az egyik parkoló kocsira:

A Ciara vihar nemcsak a közutakon, de a reptereken is igen komoly fennakadásokat okozott. Repülőjáratok tucatjai nem tudtak felszállni az extrém időjárási körülmények miatt. Lutonban számos járat, köztük az egyik magyar járat sem tudott elindulni, de Gatwicken és Heathrow reptereken is rengeteg gép késett vagy fel sem szállt.

Érdekesség, hogy a hírek szerint egy pozitívnak mondható rekord is megdőlt a viharnak köszönhetően, ugyanis a British Airways egyik gépe megdöntötte az utasszállító gépek által eddig tartott rekordot New York és London között a „kiváló hátszélnek” köszönhetően.

Rengeteg helyen voltak felső vezeték szakadások és áramkimaradások és legfrissebb értesülések szerint még a hétfő kora reggeli órákban is nagyjából 18500 ingatlan volt áramellátás nélkül Anglia keleti és délkeleti területein.

Egyes területeken a vasárnapi nap során mindössze 24 óra leforgása alatt több, mint másfél hónapnyi csapadék hullott le, ráadásul mindez 100-140 km/h sebességű viharos szél kíséretében. Több, mint 170 különböző helyről érkezett riasztás áradás miatt.

Appleby-in-Westmorland egyik utcája:

És, ha mindez nem lenne elég, havazást és további viharos, szeles időt mondanak a hét első felére. A Met Office előrejelzése szerint Skócia nagy részén illetve Anglia északnyugati részén mintegy 20 cm hóra is lehet számítani a hétfői és keddi napok folyamán.         Forrás

FACEBOOK CSOPORTUNK

You May Also Like

Négy ember is eszméletét vesztette a Ryanair Budapestről Nagy-Britanniába tartó járatán

Az egyik a járaton utazó utas azt nyilatkozta, hogy a repülőút maga…

7 éve nem tombolt ilyen vihar Nagy-Britanniában: a Ciara vihar képekben

Az idei év harmadik komoly vihara, a Ciara nevet kapta a meteorológiai…

Acélrácsot kellett felszerelni az egyik angliai gyorsétteremben a pultra, annyira eldurvult a helyzet

A KFC gyorsétteremlánc egyik éttermében a csirkés finomságokat mostantól már egy fémkerítés…

10 fontos dolog, amit az angliai magyarok megtanulnak külföldön és az otthoniaknak sem ártana

Amióta Magyarország az EU részévé vált, nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy…