ciara vihar Nagy-Britannia

Egy férfi életét vesztette, miután a hatalmas szél kidöntött egy fát, ami a kocsijára zuhant és teljesen összezúzta azt. A Ciara vihar hétfőre már majdnem teljesen áthaladt Nagy-Britannia fölött, azonban nyomában országszerte a pusztítás nyomai láthatók.

Az elhunyt 58 esztendős férfi épp a mercédeszét vezette Hampshire területén, amikor a halálos kimenetelű baleset bekövetkezett az A33-as út Micheldever melletti szakaszán. A vihar a vasárnapi nap folyamán tetőzött a szigetország fölött és a széllökések sebessége számos helyen meghaladta a 140 km/h-át is.

Már halálos áldozata is van a Ciara viharnak Nagy-Britanniában: áradások mindenfelé és egy épület is összedőlt 1

A sárga figyelmeztető jelzést a Met Office az ország több területén másodfokú, narancssárga jelzésre cserélte a vasárnapi nap folyamán a rendkívül erős szél miatt.

Wigan városában is rádőlt egy fa az egyik parkoló kocsira:

Már halálos áldozata is van a Ciara viharnak Nagy-Britanniában: áradások mindenfelé és egy épület is összedőlt 2

A Ciara vihar nemcsak a közutakon, de a reptereken is igen komoly fennakadásokat okozott. Repülőjáratok tucatjai nem tudtak felszállni az extrém időjárási körülmények miatt. Lutonban számos járat, köztük az egyik magyar járat sem tudott elindulni, de Gatwicken és Heathrow reptereken is rengeteg gép késett vagy fel sem szállt.

Már halálos áldozata is van a Ciara viharnak Nagy-Britanniában: áradások mindenfelé és egy épület is összedőlt 3

Érdekesség, hogy a hírek szerint egy pozitívnak mondható rekord is megdőlt a viharnak köszönhetően, ugyanis a British Airways egyik gépe megdöntötte az utasszállító gépek által eddig tartott rekordot New York és London között a „kiváló hátszélnek” köszönhetően.

Már halálos áldozata is van a Ciara viharnak Nagy-Britanniában: áradások mindenfelé és egy épület is összedőlt 4

Rengeteg helyen voltak felső vezeték szakadások és áramkimaradások és legfrissebb értesülések szerint még a hétfő kora reggeli órákban is nagyjából 18500 ingatlan volt áramellátás nélkül Anglia keleti és délkeleti területein.

Már halálos áldozata is van a Ciara viharnak Nagy-Britanniában: áradások mindenfelé és egy épület is összedőlt 5

Egyes területeken a vasárnapi nap során mindössze 24 óra leforgása alatt több, mint másfél hónapnyi csapadék hullott le, ráadásul mindez 100-140 km/h sebességű viharos szél kíséretében. Több, mint 170 különböző helyről érkezett riasztás áradás miatt.

Már halálos áldozata is van a Ciara viharnak Nagy-Britanniában: áradások mindenfelé és egy épület is összedőlt 6

Appleby-in-Westmorland egyik utcája:

Már halálos áldozata is van a Ciara viharnak Nagy-Britanniában: áradások mindenfelé és egy épület is összedőlt 7

Már halálos áldozata is van a Ciara viharnak Nagy-Britanniában: áradások mindenfelé és egy épület is összedőlt 8

Már halálos áldozata is van a Ciara viharnak Nagy-Britanniában: áradások mindenfelé és egy épület is összedőlt 9

És, ha mindez nem lenne elég, havazást és további viharos, szeles időt mondanak a hét első felére. A Met Office előrejelzése szerint Skócia nagy részén illetve Anglia északnyugati részén mintegy 20 cm hóra is lehet számítani a hétfői és keddi napok folyamán.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után