Már 5 éves gyerekeken is megkezdik a vakcina tesztelését Nagy-Britanniában 1

A Covid-19 elleni oltóanyag tesztelése megkezdődik a gyerkeken is Nagy-Britanniában, amely elvileg kulcsfontosságú lehet az iskolák nyár utáni nyitva tartásában – árulta el egy vezető szakértő. A kísérletekben egészen fiatal, öt éves kisgyerekek is részt fognak venni, ez lesz ugyanis az alsó korhatár… egyelőre.

Már 5 éves gyerekeken is megkezdik a vakcina tesztelését Nagy-Britanniában 3

Adam Finn professzor, a bristoli gyermekoltási központ vezetője azt nyilatkozta, hogy a vírus távoltartásához a későbbiekben szükség lehet majd arra, hogy több millió gyermek is megkapja az oltóanyagot.

A BBC Radio 4 Today című műsorának a következőket mondta: „A gyermekeken végzett kísérletek tekintetében eddig egy tanulmány van folyamatban, és eddig nem volt vele probléma. Az Oxford / AstraZeneca vakcinát használtuk tizenéveseknél, most pedig úgy tűnik, hogy hamarosan megkapjuk a zöld utat a fiatalabb gyermekek toborzására is egy következő kísérlethez, amelynek az alsó korhatára öt év lesz.”

A professzor és csapata egy másik tanulmányt is tervez tizenévesek és fiatalabb gyermekek bevonásával, méghozzá a Janssen vakcinával, amely csak egy dózisú.

A Bristoli Egyetem gyermekgyógyászati ​​professzora, aki az Oltási Bizottságnak is tagja, arra számít, hogy a nyár folyamán születik majd döntés arról, hogy szükség lesz-e a gyermekek beoltására, ha a vakcina program hatása és eredményei a felnőttek körében egy kicsit átláthatóbbá válik. „A gyermekek jövőjét illetően fontos szempont, hogy nagyon szeretnénk nyitva tartani az iskolákat és elkerülni, hogy az oktatás ismét leálljon, vagy bármilyen szempontból korlátozva legyen.”- tette hozzá.

Kifejtette ugyanakkor azt is, hogy nem érezné helyénvalónak csak azért beoltani az összes gyereket, hogy a felnőtteknek jobb legyen, pláne ha azt is hozzávesszük, hogy a fiataloknál sokkal valószínűtlenebb a koronavírus súlyosabb tüneteinek jelentkezése, és ezáltal a betegség súlyosabb lefolyású változata. „Ha azonban mégis úgy alakul, hogy úgy ítélik majd meg, hogy a gyerekeket is be kell oltani, akkor az már inkább amiatt legyen, hogy mondjuk a vírust még mindig nem sikerült legyőzni, és mert az oktatás emiatt nem tud a rendes kerékvágásban folytatódni.” – magyarázta.

Boris Johnson a napokban figyelmeztetett arra, hogy az Európában több országban kialakulóban levő harmadik hullám Nagy-Britannia partjait is elérheti. A tudósok arra számítanak, hogy ha ez megtörténne, akkor főleg a be nem oltottak körében terjedne, meg azok között, akik számára az oltások nem nyújt teljes védelmet. A Pfizer egyébként a hét elején azt mondta, hogy Covid vakcinájának kísérletei 12-15 éves gyermekeknél 100% -os hatékonyságot és erős immunválaszt mutattak.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után