Elítélték a 24 éves angliai darabolós gyilkost 1

Egy férfit a Dél-Angliában található Exeterben elítéltek egy nő megölése és feldarabolása miatt, miután a hölgy eltűnt egy átbulizott éjszaka után.

Elítélték a 24 éves angliai darabolós gyilkost 3

Azam Mangori tavaly szeptemberben ölte meg a 32 éves Lorraine Coxot az egyik helyi kebabüzlet felett bérelt szobájában. A bíróság értesülése szerint a halál oka valószínűsíthetőleg fulladás volt. A nő meggyilkolását követően Mangori, aki egyébként egy iraki állampolgár, egy hét alatt fokozatosan feldarabolta Cox holttestét, és mindeközben a saját mobiltelefonjába átrakta a nő SIM-kártyáját, és a családjának és a barátainak reagált a nő nevében és eljátszotta, hogy él és virul.

A 24 éves fiatalember eredetileg nem vallotta be bűnösségét gyilkosság vádjában, viszont az áldozata törvényes temetésének megakadályozásában elismerte, hogy bűnös volt. Mint kiderült Ms. Cox ruházatát és holmijait kukákban és elhagyott erdős területeken szórta szét, hogy eltüntesse a gyilkosság nyomait. Mangorit az esküdtszék hat órás tanácskozását követően az Exeteri Korona Bíróságon a négy hétig tartó tárgyalás végén bűnösnek találták.

Elítélték a 24 éves angliai darabolós gyilkost 4

Ms. Cox-ot utoljára szeptember elsején látták hajnali 1:30 körül, amikor a barátaival töltött este után hazafelé indult. Az ügyészek azt is elmondták, hogy akkor este a nő meglehetősen ittas volt, és egy sikátorban „szexuális kapcsolatot létesített” Mangorival, és csak ezt követően mentek a férfi Bodrum Kebab-ház fölötti lakásába.

A nő tartózkodási helye, illetve, hogy mi történt vele, egy teljes hétig rejtély maradt saját családja előtt, amíg a nyomozók végül le nem tartóztatták Mangorit.

Elítélték a 24 éves angliai darabolós gyilkost 5

Simon Laws ügyész azt is elmondta a bíróságnak, hogy a vádlottat „betegesen izgatta és érdekelte az amputáció”, és néhány nappal a gyilkosság előtt és után is a témával kapcsolatos képeket nézegetett. „Tekintettel a képek megtekintésének dátumaira, úgy gondoljuk, egyértelmű, hogy a vádlott érdeklődött a téma iránt, már mielőtt bármilyen információra szüksége lett volna (a holttest eltüntetéséhez). Nem kizárt tehát, hogy valamilyen szinten ez motiválhatta is őt a gyilkosság elkövetésében.”

A férfi mindenféle eszközöket vásárolt a nő testének eltüntetéséhez, és többek közt olyan dolgokra keresett rá neten, mint: „Hogyan lehet sírt ásni kézzel.” A patológus nem tudta pontosan meghatározni Ms. Cox halálának okát, mivel a gyilkosság és a maradványok megtalálása között eltelt idő elég hosszú volt.

Mangori azt mondta az esküdtszéknek, hogy a nő hirtelen, váratlanul halt meg az aktus után a hálószobájában, és valószínűleg az elfogyasztott alkohol és kábítószer lehetett az oka. Elmondása szerint pánikba esett, amikor meglátta, hogy a nő holtan fekszik a földön, és néhány napig, nem tudva, hogy mit tegyen, a szobájában hagyta, és csak ezt követően kezdte el betekerni folpakkba, meg kukás zsákokba.

„Csak arra emlékszem, hogy felébredtem, mintha valami rossz rémálomba csöppentem volna. Teljesen kiborultam, amikor megláttam. Felhúztam az ágyra, mert nagyon hideg volt a teste. Legbelül tudtam, hogy halott volt, de reménykedtem, hogy felébred.” – mondta a vádlott a bírósági tárgyalása során. A továbbra is előzetes letartóztatásban levő Mangori ügyében április 7-én fognak majd ítéletet hirdetni.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után