Már 4 embert büntettek 10,000 fontra mert nem vallották be, hogy vörös listás országból jöttek Nagy-Britanniába 1

A rendőrség elárulta, hogy már van legalább négy olyan személy, akik az új utazási szabályok értelmében a legkeményebb pénzbüntetést kapták, csak azért mert nem deklarálták érkezéskor, hogy előtte az egyik vörös listás országban jártak.

Már 4 embert büntettek 10,000 fontra mert nem vallották be, hogy vörös listás országból jöttek Nagy-Britanniába 3

A fejenként több, mint 4 millió forintos büntetést a birminghami reptérre érkező négy személy kapta a hétfői nap folyamán. Chris Todd, a West Midlands Police ideiglenes főkapitány helyettese a rendőrség stratégiai rendészeti és bűnügyi testületének ülésén elmondta:

„Tegnap [hétfő] délig, az új szabályok érvénybe lépésének első napján hat olyan utas érkezett, akik bejelentették, hogy vörös listás országból jöttek, és akiket ezt követően a kormány által kijelölt szállodába szállítottak. Négy olyan utasunk is volt azonban, akikről kiderült, hogy egy vörös listás országból utaztak Nagy-Britanniába, de ezt nem adták a tudtunkra. Vannak tehát olyanok, akik megpróbálták eltitkolni, hol jártak az ide való megérkezésük előtt, de ez nem sikerült. Őket azonosítottuk, és ennek eredményeként fejenként 10 000 font bírságot kaptak.”

Egyelőre azt nem tudni, melyik vörös listás országban voltak előtte. Az Independent további információkért felvette a kapcsolatot a West Midlands rendőrséggel. A megbírságolt négy ember Birminghambe egy olyan országon keresztül érkezett, amely nem szerepel a listán, vagyis nem közvetlenül onnan jöttek, azonban ez nem mentesít senkit.

A 33 magas kockázatú országból Angliába utazóknak a jelen szabályok értelmében 10 napra karanténba kell vonulniuk egy szállodában, amelynek költsége egységesen 1750 font. Csak az Egyesült Királyság, vagy Írország állampolgárai vagy az Egyesült Királyságban lakó személyek léphetnek be az Egyesült Királyságba „vörös listás” országból.

Eközben a Covid-19 fertőzöttek száma tovább zuhan Londonban. Néhány városrész területén egy hét leforgása alatt ismét a felére esett vissza az új esetek száma – derült ki a mai adatokból. Az ország többi részén is rohamosan csökken az esetek száma, azonban a fővárosban történik ez jelenleg a leggyorsabb ütemben. Southwark és Richmond területein is 50% fölötti csökkenés volt tapasztalható az előző hét folyamán. Ha az ilyen ütemben halad tovább, akkor remélhetőleg nem kell attól tartani, hogy a kormány tovább halasztja a korlátozások feloldását… A miniszterelnök ráadásul azt is megígérte, hogy ha elkezdik feloldani őket, akkor onnan már nem fog visszafordulni, és nem lesz több lockdown sem.

Emellett arról is szó esett a napokban, hogy A koronavírus gyorstesztek használatával a klubok és színházak újra megnyithatnák a kapuikat      Forrás

Megosztás