Már 12 halálos áldozata és 32 fertőzöttje van egy fertőző betegségnek, ami London mellett terjed 1

Eddig összesen 12-en haltak bele a ritka bakteriális fertőzésbe, amit sokan csak úgy ismernek, hogy Strep A, vagy A típusú streptococcus, derült ki a brit egészségügy bejelentéséből. Pánikra azért semmi ok, de érdemes tudni, hogy miről is van szó…

Eddig annyit lehet tudni, hogy a hivatalos jelentések szerint 32 ember fertőződött meg a Group A streptococcusszal (iGAS). Ezt a hírt az NHS Mid Essex Clinical Commissioning Group hozta nemrégiben nyilvánosságra. Úgy tudni, hogy a fertőzés Braintree területéről indult és azóta már Chelmsford és Maldon területén is terjed, amelyek mind London melletti kis települések Anglia déli felén. Arra egyelőre nem derült fény, hogy az első fertőzött mikor került elő.

Már 12 halálos áldozata és 32 fertőzöttje van egy fertőző betegségnek, ami London mellett terjed 3

Az A típusú β-hemolitikus streptococcus a torok és a bőr fertőzését okozhatja ami nagyon enyhe lefolyásútól súlyos, életveszélyesig is terjedhet. Egyelőre nem teljesen világos, hogy mi okozza azt, hogy különböző embereknél a fertőzés következtében különböző betegségek alakulnak ki.

A helyzet kapcsán a Public Health England azt nyilatkozta, hogy ez csupán egy helyi kis incidens (aggodalomra semmi ok). A baktériumok megtalálhatók a torokban és a bőrön, és az emberek hordozhatják azokat anélkül, hogy bármiféle látványos külső tünetek mutatkoznának rajtuk.

Az ember torkában és a kezeken elég hosszú ideig élhet ahhoz, hogy tüsszögés, csók és pusztán érintkezés révén is könnyedén terjedjen az emberek között.

A Streptococcusok olyan fertőző baktériumok, amelyek változatos megbetegedéseket okozhatnak. Az A-csoport legjelentősebb képviselője a Streptococcus pyogenes, más néven a húsevő baktérium. A Streptococcusok egyik jellemző tulajdonsága, hogy a vörösvértesteket tönkreteszik, elbontják.

Már 12 halálos áldozata és 32 fertőzöttje van egy fertőző betegségnek, ami London mellett terjed 4

Az A-csoport tagjai a legfertőzőbb kórokozó Streptococcusok. Legjelentősebb képviselőjük a Streptococcus pyogenes, más néven húsevő baktérium. Nevét onnan kapta, hogy előszeretettel szaporodik el sebekben vagy gyulladt bőrterületeken, és főként erősen szennyezett sebek vagy legyengült állapotú betegek esetén, akár amputáció is szükséges lehet a beteg gyógyulása érdekében. A húsevő baktériumot egyébként az emberek többsége tünetmentesen hordozza, egyúttal üríti a kórokozót.

Az orvosok elmondása szerint súlyossá olyan esetben tud válni a baktérium által okozott betegség, ha olyan helyre keveredik az emberi testben, ahol rendszerint nem szokott előfordulni, mint például a véráramba, vagy a tüdőbe.

A hírek szerint a legtöbb személy, akik megbetegedtek, idős emberek, akik egyébként is kezelésre, ellátásra szorulnak. Az incidens megoldására már összeállítottak egy speciális csapatot, akik mindent megtesznek azért, hogy a betegség ne terjedhessen tovább. A betegség elkapásának kockázata igen alacsony az emberek túlnyomó többségénél, továbbá az antibiotikumokkal történő kezelés nagyon hatékony, amennyiben idejében megkezdik azt.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után