Óriási dögmelegek érkeznek Angliába hétvégén: Európában több helyen 40C-t is mértek már 1

Németország, Lengyelország, és Csehország területén is megdőlt a napokban a júniusban mért valaha volt legmagasabb hőmérsékleti rekord. Az Európa nagy részén keresztül haladó jelenséget úgy nevezik, hogy a saharai buborék.

Csak a szerdai nap folyamán Franciaország területén három ember vesztette életét az óriási hőség miatt, a hőmérő higanyszála ugyanis egészen 40C-ig kúszott fel. A franciák csütörtökön is hasonló hőségre számíthatnak, de az előrejelzések szerint Svájc területén is 40C-ig emelkedik a hőmérséklet a nap folyamán.

Óriási dögmelegek érkeznek Angliába hétvégén: Európában több helyen 40C-t is mértek már 3

Ahogy a szokatlanul forró, nyári idő elterül egész Európa felett, Nagy-Britannia területén is emelkedni fog a hőmérséklet és hétvégére már a szigetország egyes területein is 30C fölötti meleget jósolnak a meteorológusok.

30C-ot elérő és meghaladó hőmérsékletre az ország keleti területein lesz majd a legnagyobb esély, de a Glastonbury Festival-on résztvevő tömegek is ehhez közeli hőmérsékletre számíthatnak a hétvége során.

Óriási dögmelegek érkeznek Angliába hétvégén: Európában több helyen 40C-t is mértek már 4

A jó 3000 kilométeres sávban érkező meleghullám miatt számos iskola zárt be, Európa számos területén hőségriadó van érvényben. Egy idős, 70 éves férfi a vízben kapott szívrohamot a szerdai nap folyamán a nagy hőségben.

Óriási dögmelegek érkeznek Angliába hétvégén: Európában több helyen 40C-t is mértek már 5

A szigetországon belül csütörtökön és pénteken is Anglia középső és déli területein lesz melegebb, itt ugyanis 23-25C-ig is felmegy majd a hőmérséklet napközben, mielőtt szombaton megérkezne az igazán meleg nyárias idő. A Nagy-Britannia északi részein élőknek sem kell szomorkodniuk, mert habár néhány fokkal alacsonyabb lesz a hőmérséklet, ott is kellemes nyárias időre lehet számítani.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után