Majdnem felborult egy repülőgép leszállás közben Londonban a hatalmas szélben 1

A British Airways egyik repülőgépe kénytelen volt megszakítani a leszállást és hirtelen újra a levegőbe emelkedni, miután a nagy szélben kis híján felborult a kifutópályán Heathrow-n landolás közben.

Majdnem felborult egy repülőgép leszállás közben Londonban a hatalmas szélben 3

Még videofelvétel is készült arról a pillanatról, amikor a gép bizonytalanul egyensúlyozva „egykerekezik” egy pillanatra, majd a repülő farokrésze majdnem a földnek csapódik, és szinte centiken múlott csak, hogy nem ütközött az aszfaltnak.

Minden valószínűség szerint a hétfőn az ország fölött végigvonuló Corrie vihar okozta erős szél tehetett arról, hogy a járat utasainak át kellett élniük ezeket a meglehetősen ijesztő pillanatokat, bár azt nem tudni, hogy a repülőgép belsejéből mennyire érződhetett veszélyesnek a helyzet.

A videón látszik, ahogy a gép a landolás pillanataiban hirtelen kibillen egyensúlyából és erősen balra dől egy kerékkel érintve csak a földet, ezt követően pedig hátrafelé dől és a farokrész majdnem hozzáér az aszfalthoz, majd a pilóta jobbnak látja gyorsan újra a levegőbe emelni a repülőt, nehogy nagyobb baj történjen.

A pilóta a meglehetősen ijesztőnek kinéző szituáció ellenére ura volt a helyzetnek, és pillanatok alatt reagált a történtekre, így senkinek nem lett semmi baja. A járat egyébként Aberdeenből érkezett Londonba, és igaz csak 15 perccel a tervezett érkezés után, de sikeresen landolt hétfőn délelőtt 11:58-kor.

A hétfői vihar során Nagy-Britannia számos pontján voltak 100km/órás széllökések, de egyes helyeken a part menti területeken, 130 km/óra feletti sebességű lökéseket is mértek. A hétvégi viharok következtében vagy 115 ezer otthon maradt áram nélkül egy rövidebb időre, és a szélsőséges időjárási körülményeknek sajnos két halálos áldozata is volt.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után