A Top 10 Mobil app 2014-ből 1

Most lehull a lepel az idei 10 legkeresettebb mobiltelefonos applikációról. Íme, az idei év győztesei!

 

10. Kim Kardashian: Hollywood

A valóság show sztárjának mobilra készített játékát idén nyáron dobták piacra és azonnal ismertté vált a rajongók körében. A kritikusok csak annyit mondanak egybehangzóan, hogy ez az app csak Kim Karashian miatt lett ismert. A mögötte lévő brand nélkül nem lett volna ilyen sikeres.

unnamed (1)

 

9. 2048

Ez a játék egy 19 éves olasz web fejlesztő fejéből pattant ki. A feladat egy 4×4-es táblán 2 hatványait összepárosítva eljutni 2048-ig. A játékot már az első hetekben milliók töltötték le és óriási siker lett. Mivel nyílt forráskódú, azonnal számos variánsa készült el, ahol a számok helyett például képeket kell párosítgatni.

download

 

8. Rooms

Ezt a chat applikációt a Facebook indította októberben titokban. A felhasználók chat szobákba léphetnek be, ahol névtelenül ismerkedhetnek egymással. Az app visszarepít bennünket azokba az időkbe, amikor még nem voltak egész világot behálózó közösségi oldalak.

Facebook-Rooms

 

7. PhotoMath

Ez hihetetlenül ötletes és hasznos mobil applikáció októberben kezdett ismertté válni, és azóta is töretlen sikerrel halad felfelé az „App store”-ban. Lefényképezünk egy matematikai feladatot és értelmezi, megoldja, majd megmutatja a megoldást lépésről lépésre. Nem csoda, hogy a diákok és egyetemisták körében másodpercek alatt elterjedté vált. Írot képleteket és összetettebb feladatokat még nem tud értelmezni, azonban a sikereknek köszönhetően úton vannak az applikáció fejlesztései.

photo2-photomath

 

6. Hinge

Ezt a társkereső appot tavaly tették fel az App Store listájába, de idén történt meg a nagy áttörés. Egyre több amerikai városban használják. A különlegessége a többi konkurens társkeresőhöz képest, hogy csatlakozik a facebook profilunkhoz, és nem csupán a környezetünkben lévő ismeretlen emberek sokaságát listázza, hanem előnyben részesíti az ismerőseink ismerőseit és mindazokat, akikhez valamilyen harmadik személyen keresztül eljuthatunk.

hinge-matches

 

5. Flappy Bird

Ha mondani kell egy nevet, ami idén felvette a versenyt a Candy Crush nevű jól ismert játékkal, akkor az ez a játék. 2013-ban készült el és 2014 elején pillanatok alatt a listák élére repült. A játékot az old-school környezet és a végletekig leegyszerűsített játékmenet tette rettentő addiktívvá milliók körében. A csavar és a csattanó is egyben, hogy a játék elkészítője, Dong Nguyen februárban váratlanul bejelentette twitteren, hogy „nem bírja tovább” és egyik percről a másikra levette a játékot az App Store-ból. Rengeteg fejlesztő csapat egyből nekiállt a játék utódjának legyártásának, azok a mobilok, amiken pedig még fent volt az eredeti játék több 10 ezer dollárokért kerültek fel eBay-re.

flappy-bird

 

4. Venmo

Ez egy mobillal történő fizetést lehetővé tevő alkalmazás, ami annyira sikeres volt már 2013-ban, hogy az anyacéget az eBay egyből meg is vásárolta.

venmo

 

3. WhatsApp

A dobogó harmadik fokára ért fel ez a chat alkalmazás, amit hivatalos adatok szerint Auguszts folyamán 1 hónap alatt több mint 600 millió felhasználó vett igénybe. A hasonló alkalmazások közt jelenleg ezt használják a világon a legtöbben. Nem csoda ezek után, hogy a Facebook októberben 22 milliárd dollárért be is kebelezte.

whatsapp-beneficios

 

2. Uber

A második helyet a nemrégiben beindult telefonon rendelhető online autófuvar szolgáltató szerezte meg. Az ő felemelkedésük azonban nem volt botrányoktól mentes, ugyanis a világ számos országában taxisok és más fuvarozó cégek milliói tüntettek ellene. Nem kétséges, hogy olcsó áraikkal és óriási elérésükkel nagy fejfájást okoznak a piacon jelenlévő konkurens cégeknek, akik ott támadják őket, ahol csak tudják. A vállalat jelenleg 17 milliárd dollárt ér.

uber image_2

 

1. Snapchat

Az idei aranyérmes pedig nem más, mint az önmegsemmisítő fotó-chat alkalmazás, a Snapchat. 2012-ben készítette el három stanfordi diák, de az idei volt a nagy áttörés éve. Idén májusban már napi 700 millió fotót küldtek egymásnak az emberek az alkalmazás segítségével. Ez elég nagy ugrás a 2012-es napi 20 millióhoz képest. A vállalat értéke hihetetlen ütemben növekszik és a legfrissebb adatok szerint már a 10 milliárd dollárt is meghaladja.

Snapchat1

 

Forrás: Time

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után