Rengeteg metró alkalmazott szünteti be ma (szerda) este a munkát egy teljes napra Londonban, a dolgozók és a vezetőség közti egyre rosszabb helyzet miatt, derült ki az RMT szakszervezetének nyilatkozatából.

stream_img

Nagyjából 400 alkalmazott fog sztrájkolni az Aslef és az RMT szakszervezetek soraiból. A munkabeszüntetés ma este 21:00-tól fog elkezdődni, és a Piccadilly Line teljes vonalát fogja érinteni. A TfL azt tanácsolta a metróvonalat rendszeresen használóknak, hogy lehetőleg addigra, de legkésőbb 22:30-ra fejezzék be az utazást, vagy keressenek alternatív útvonalat a sötétkék metróvonal helyett.

A szóban forgó, London Underground által üzemeltetett vonal naponta 600,000 embert szállít, és ráadásul ez az egyetlen olyan metróvonal, ami Anglia legnagyobb repterére, Heathrow-ra közvetlen és gyors kijutási lehetőséget biztosít az emberek számára. A fennakadások elkerülése végett a TfL a reptérre igyekvő embereknek azt tanácsolta, hogy használják a Heathrow Connect és Heathrow Express szolgáltatásokat, és emellé extra buszjáratokat is ígértek a sztrájk idejére.

_84712650_tv028457455

Az RMT szakszervezete egyébként további két alkalommal fog sztrájkolni a következő hetekben, mindkétszer hasonló, 24 órás sztrájkot terveznek. Persze, addig még lefújhatják, ha sikerül megegyezésre jutniuk a vezetőkkel. A két másik dátum április 19 és április 21 lesz. A szakszervezet tagjainak 85%-a a sztrájk mellett szavazott.

Mick Cash, az RMT egyik igazgatója azt nyilatkozta, hogy számos olyan dolog van, amit a szakszervezet évek óta mondogat a vezetőségnek, akik mindig csak tologatják az idővel egyre nagyobb problémákat maguk előtt, mindenfélét ígérgetve. A Piccadilly Line megfelelő üzemeltetéséért az RMT a felelős és az olyan komoly problémák, mint pl. a metrókocsik, és a jelzőberendezések elavultsága a szerelvények vezetőire teszik a legnagyobb terhet és felelősséget, holott a problémát nem ők tudják orvosolni.

Az ezen a vonalon közlekedő kocsik a legrégebbiek közé tartoznak, és van köztük olyan, ami 1973 óta szolgál, tehát több, mint 40 éves. Nem csoda, hogy időszerű lenne a csere. Volt olyan idén, hogy menet közben nyílt ki az ajtó az egyik járaton.

A vezetőség a hírek szerint egyáltalán nem hajlandó reagálni a szakszervezet által felvetett problémákra, így azonban ismét London lakossága issza meg a levét ennek az egésznek.        Forrás: http://www.bbc.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára