Egy croydoni férfit letartóztatott a brit rendőrség, miután sértő, rasszista megnyilvánulásai voltak a Twitter közösségi oldalán egy muszlim nővel szemben. Az eset elég nagy port kavart, ezért gondoltuk mi is megkérdezzük, hogy a külföldön élő magyarok hogyan látják a dolgot.

doyle

Az egész annyival indult, hogy a letartóztatott férfi, a 46 éves londoni Matthew Doyle, a Brüsszeli terrortámadásról kérdezett meg egy muszlim nőt szerda reggel.

Az első twitter üzenet így hangzott: „Tegnap Croydonban leszólítottam egy muszlim nőt. Megkértem, hogy mondja el, mit gondol a brüsszeli támadásokról. Azt mondta, hogy neki semmi köze hozzá. Mellébeszélés, süket duma!”

matt

Néhány twitter üzenettel később a pasas ezt írta: ”Kit érdekel, ha piszkálok egy turbánost?? De most komolyan!”

„Köszönöm kedves twitterezők, hogy megnyugtattatok, hogy még mindig jó PR-os vagyok. Pedig már majdnem bedobtam a … turbánt.”

A sértő megjegyzéseket később a fickó törölte a profiljáról, de már túl késő volt. A közösségi oldalakon futótűzként terjedt. Rengetegen kritizálták, de nagyon sok vicces paródia is született.

„Megkérdeztem egy vadászmenyétet, hogy ugyan mondjon már valamit Donald Trump hajáról. Azt mondta, hogy neki semmi köze hozzá. Mellébeszélés, süket duma!” – írta Enam Haque.

„Megkérdeztem egy vörös hajú férfit, hogy ugyan mondjon már valamit Ed Sheeran-ről. Azt mondta, hogy neki semmi köze hozzá. Mellébeszélés, süket duma!” – írta Mick McAvoy.

„Megkérdeztem az 5 éves fiamat, hogy ugyan mondjon már valamit a lakáshitelek alakulásáról. Azt mondta, hogy nem tudja, ő Batman-t szereti. Mellébeszélés, süket duma!” – írta Joe Heenan.

Volt olyan is, hogy egy pubban „Muszlimok, takarodjatok az országunkból!” plakátoit rakott ki valaki. David Cameron, brit miniszterelnök pedig kitoloncolná a szigetországból mindazokat a muszlim nőket, akik nem beszélik az angol nyelvet és nem is fejlesztik nyelvtudásukat.

A rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy a 46 éves férfit faji gyűlöletre való uszítás gyanújával letartóztatták a croydoni otthonában, és jelenleg egy londoni rendőrkapitányságon tartják fogva. Valóban nem jó dolog ilyen megjegyzéseket tenni, pláne hülye az illető ha írásban, közösségi oldalon csinálja. De nincs ez túl komolyan véve kicsit? Nap mint nap megsértik egymást az emberek, ha minden ilyen dologért letartóztatnának, akkor 3 napon belül a világ 80%-a sitten ülne. Ti mit gondoltok? … Azért a kifigurázások egész jók lettek, nem?        Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára