Ma éri el Anglia partjait a Hannah vihar, helyenként akár 110kmh sebességű széllökésekkel 1

A Hannah vihar a mai (pénteki) nap folyamán éri el Nagy-Britannia és Írország partjait, és több helyen akár 110kmh sebességű széllökésekre is lehet majd számítani, sok helyen heves esőzés kíséretében.

Az ország déli felének jelentős részén sárga színű figyelmeztetés van érvényben a mai nap folyamán, a viharos erejű szél miatt, ami miatt a közlekedésben számos fennakadásra lehet majd készülni akár a közutakon, akár a tömegközlekedési eszközök tekintetében.

Ma éri el Anglia partjait a Hannah vihar, helyenként akár 110kmh sebességű széllökésekkel 3

A vihar közepe pont Írország fölött halad el pénteken, majd jön tovább kelet felé és halad át Anglia fölött is a hétvége folyamán. A pénteki napra épp ezért Írország szinte teljes területére második szintű, narancssárga figyelmeztetés van érvényben péntek délutántól egészen a szombat kora reggeli órákig.

Ma éri el Anglia partjait a Hannah vihar, helyenként akár 110kmh sebességű széllökésekkel 4

A brit meteorológiai intézet közleménye szerint a citromsárga jelzés Anglia déli, délnyugati részét érinti, és a vihar olyan este 9 óra magasságában kezd majd el egyre erősebben tombolni a vidéken. Az előrejelzések szerint a part közelében számos helyen lehet majd 100-110 kmh sebességű széllökésekre számítani.

Ma éri el Anglia partjait a Hannah vihar, helyenként akár 110kmh sebességű széllökésekkel 5

Ami Nagy-Britannia többi részét illeti, az északi területeken illetve az ország keleti felén élők nagy része is kapni fog majd a viharból, de a szél valamivel gyengébb lesz, a Met Office szerint olyan 60-90 kmh sebességgű széllökések azért itt is előfordulnak majd.

A vihar miatt a mostani hétvége közel sem lesz olyan szép napos és meleg, mint az előző hétvége, amikor egyes helyeken a hőmérő higanyszála egészen 25C-ig kúszott fel. A szép napos idő után a mostani hétvégén a legtöbb területen újra 10C alá fog esni a hőmérséklet.     Forrás

Megosztás