Lövöldözés London belvárosában: sörétes puskával nyitottak tüzet a nyílt utcán az emberekre 1

Még mindig szökésben van az a robogós támadó, aki tüzet nyitott az emberekre a londoni Clapham Common területén, miközben a rendőrök üldözték.

Lövöldözés London belvárosában: sörétes puskával nyitottak tüzet a nyílt utcán az emberekre 3

A nyomozók elmondása szerint a fegyveres és egy másik gyanúsított még mindig szökésben van, mindazok után, hogy két embert is meglőttek, egy harmadikat pedig megsebesítettek a robogójukkal, amikor elütötték.

Egy embert kórházba szállítottak, a többi sérültet pedig a helyszínen látták el a kiérkező mentők – közölte a londoni mentőszolgálat. A támadás a Belle Vue kocsma előtt történt, és a motoros vadászpuskával volt felfegyverkezve. A rendőrség megerősítette, hogy a támadás során használt lőfegyver előkerült, de a gyanúsítottak gyalog elmenekültek a helyszínről.

Lövöldözés London belvárosában: sörétes puskával nyitottak tüzet a nyílt utcán az emberekre 4

Úgy tűnik, a fegyvert otthagyták a helyszínen. A neten keringő képeken a kocsma ablakán egy golyó ütötte lyuk is látható. Will Mason, aki a Belle Vue-ban tartózkodott a lövöldözés idején, először azt hitte, hogy bomba robbant vagy autóbaleset történt.

Lövöldözés London belvárosában: sörétes puskával nyitottak tüzet a nyílt utcán az emberekre 5

„Láttunk embereket, akik futva menekültek, ezért kimentem megnézni, mi történt és észrevettem a lyukat a velünk szemben lévő ablakon” – mondta. „Az emberek az asztalok alatt bujkáltak. Észrevettem, hogy egy lányt eltaláltak a lábán, egy másik személyt pedig a fején.”

„Mindketten eszméletüknél voltak és reagáltak. Ott ültem a lánnyal, akit eltaláltak a lábán, és megnéztük, hogy van-e golyó a sebben, vagy üvegszilánk aztán kiderült, hogy sörétes puskával lőttek.  Kimentem a kocsma elé, ahol egy rendőr állt a támadó fegyvere fölött. Szóltam, hogy mentőt kell hívni, mert voltak, akiket eltaláltak.”

Egy helyi barber shop egyik alkalmazottját valósággal sokkolta ami történt. A 34 éves Kaká, aki a Chop Barbers-ben dolgozik, így nyilatkozott: „Délután 5 óra előtt az üzletben voltam épp, amikor lövést hallottam a közelből. Mindannyian megdöbbentünk, mivel nagyon közelről hallottuk, utána pedig a környéket elárasztották a rendőrök.

Lövöldözés London belvárosában: sörétes puskával nyitottak tüzet a nyílt utcán az emberekre 6

A rendőrség közleményében ez áll: „16.55-kor a rendőrök egy robogóval menekülő személyt üldöztek, amely nem volt hajlandó megállni Clapham körzetében. Clapham Common South Side környékén egy lőfegyvert vett elő, amelyet sörétes puskaként azonosítottak, és lövést adott le vele a motorról az üldözés közben.”

Lövöldözés London belvárosában: sörétes puskával nyitottak tüzet a nyílt utcán az emberekre 7

„Két embert eltalált a sörétes lövedék. Egy harmadik személy pedig akkor sérült meg, amikor a robogóval nekihajtottak. A gyanúsítottak elmenekültek a helyszínről. A londoni mentőszolgálat mentősei a sérülteket kórházba szállították.”

“Még a hivatalos jelentésre várunk, de úgy értesültünk, hogy a sérültek közül egyik sincs életveszélyes állapotban.”

Lövöldözés London belvárosában: sörétes puskával nyitottak tüzet a nyílt utcán az emberekre 8

A mentőket délután 5 óra körül hívták a Clapham Common South Side-hoz. A rendőrség emberei jelenleg alaposan átfésülik a helyszínt, és továbbra is nagy erőkkel keresnek két személyt az incidens kapcsán. Letartóztatásra egyelőre nem került sor.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után