A brit miniszterelnök mindenkit sokkoló megjegyzése mégis megtörtént: két újabb forrás állítja 1

Boris Johnson igenis mondott ilyet, hogy „inkább hadd gyűljenek csak a halottak ezerszámra”, mint hogy egy újabb lockdownt kelljen bevezetni a szigetországban, két újabb forrás is megerősítette.

A brit miniszterelnök mindenkit sokkoló megjegyzése mégis megtörtént: két újabb forrás állítja 3

A miniszterelnök a tegnapi walesi látogatása során azonnal tagadta, hogy a sokkoló megjegyzés valaha is elhagyta volna a száját, jelentette rögtön ezt követően a Daily Mail. A miniszterelnök reakciója a következő volt: „Nem, de úgy gondolom, hogy a fontos dolog az az, hogy az emberek azt akarják tőlünk, mint kormánytól, hogy biztosítsuk, hogy a lockdown-ok működnek.”

A miniszterelnök állítólag az egyik dühödt kirohanása alkalmával mondta ezt a nagy port kavaró megjegyzést, azt követően, hogy vonakodva ugyan, de végül elrendelte a második nemzeti lezárást tavaly év végén.

A Downing Street 10 „csak egy újabb hazugságnak” nevezte az állítást, azonban Robert Peston az ITV-től két „fültanúval” állt elő nemrégiben, akik szintén azt állítják, hogy a kijelentés elhangzott.

Az újságíró ezt írta: „Azt mondják, hogy [Boris Johnson] a dolgozószobájában kiabálta ezt dühében, miután végül beleegyezett a második lockdown elrendelésébe. Állítólag nyitva volt a külső iroda ajtaja, és így többen is hallották, amit mérgében mondott. Sajnálattal kell közölnöm, de az állítást a miniszterelnök által mondott kijelentésről két szemtanú – vagy talán azt kellene inkább mondanom, hogy „fültanú” – is megerősítette számomra.

A politikai tanácsadókat állítólag „sokkolta” a miniszterelnök megjegyzése, amelyet állítólag azután tett, hogy Michael Gove arra figyelmeztetett, hogy katonákra is szükség lehet a kórházak őrzéséhez. Ben Wallace védelmi miniszter tegnap azt nyilatkozta a vádakat illetően, hogy az ezzel kapcsolatos állítások „nem igazak”.

“Nézze, ez egyáltalán nem igaz, gyakorlatilag mindenki egybehangzóan tagadta. Kezd az egész egy komédiára hasonlítani ezekkel a pletykákkal, amik névtelen forrásokból származnak, nem megnevezett tanácsadóktól, nem megnevezett eseményekről. Komolytalan az egész. A miniszterelnök teljesen arra összpontosított, hogy a kabinet tagjaival együtt a legjobban reagáljon a Covidra.” – mondta még tegnap a Sky News-nak.

Ez a vádaskodás úgy kezdődött, hogy Dominic Cummings, a miniszterelnök egykori főtanácsadója „mérgező szócsatájuk során” számos Mr. Johnsonra nézve kínos és káros állítást fogalmazott meg régi főnökével kapcsolatban.

A miniszterelnököt azzal is megvádolta, hogy „etikátlan, ostoba, és illegális” módon arra kérte a konzervatív párt adományozóit, hogy titokban finanszírozzák a Downing Street-i lakása pazar felújítását. A Downing Street ezt az állítást is tagadta.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után