Az Al-Kaidával kapcsolatba hozható al-Shabab nevű fegyveres csoport egyik tagja arra buzdítja a csoport követőit, hogy hajtsanak végre merényleteket a videofelvételből tisztán kivehető bevásárlóközpontok ellen.

Westfield_Stratford_City,_13_September_2011

Az al-Shabab szervezet vállalta magára a 2013-ban 67 emberi áldozatot követelő kenyai bevásárló központ ellen irányult merényletet is. Azt állították, hogy a merényletre a Szomáliában aktivizált, kenyai katonai részvétel megtorlásaként kell tekinteni.

A nemrég felbukkant 76 perces videóban, Angliával kapcsolatban az Oxford Street és a Westfield Stratford City bevásárlóközpontot említik név szerint.

1243272849-oxford-street-car-free-day-for-night-at-the-museum-275038_75038

A brit mellett amerikai és kanadai plázákat is megneveznek a videóban, ahol arra buzdítják a csoport követőit, hogy támadják meg az amerikai vagy zsidó tulajdonban lévő kereskedelmi egységeket.

A Metropolitan Rendőrség szóvivője emlékeztetett mindenkit, hogy a szélsőséges videofelvétel letöltése bűncselekménynek minősül.

A szóvivő szerint fenn említett plázák megerősített védelmet kaptak, megtesznek mindent az emberek biztonságának megőrzése érdekében.

A videofelvétel hitelességét egyelőre azonban nem sikerült teljes mértékben alátámasztani.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/met-terror-police-assessing-footage-urging-attacks-on-oxford-street-and-westfield-shopping-centres-10063879.html

Jakab Norbert