Hatalmas méretű patkányt sikerült lefényképeznie udvarán egy londoni férfinak. A szakértők szerint az ilyen hatalmas méretű kártevő rágcsálók sajnos elterjedőben vannak a brit fővárosban.

rat2302b

Sam Firth, aki a Belsize Park mellett lakik, nem mindennapi élményben részesült, amikor teázgatás közben egy, az átlagos méretűtől jócskán eltérő, kisebb macska nagyságú patkányt vett észre hátsó kertjében.

Az élőlény a képek alapján fejétől a farka végéig 40-45 cm lehetett. Ezek az állatok rengeteg kárt okoznak a lakóházakban és a különböző vezetékhálózatokban, emellett veszélyes betegségek hordozói is egyben.

rat2302a

„Nagyon bizarr látvány volt. Nem merek kimenni az udvarra. Az óriási patkány meg sem ijedt tőlem, amikor meglátott.” – nyilatkozta Sam.

Az ilyen fajta ún. szuperpatkányok sajnos elszaporodóban vannak Londonban. Ami még ennél is rosszabb, hogy kezdenek teljesen immunissá válni az átlagos patkánymérgekre, így a populáció növekedésének féken tartása egyre nehezebben megoldható.

Az elmúlt 12 hónap folyamán egyre többször érkezett bejelentés ilyen méretes rágcsálókról Birmingham, Liverpool és Glasgow városaiból is.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/pictured-superrat-the-size-of-a-cat-found-in-london-garden-as-experts-warn-of-rise-of-giant-rodents-10064294.html