Londonban mostantól súlyos pénzbírság jár a nyilvánosan köpködőknek 1

A közlekedési és környezetvédelmi bizottság jóváhagyta a javaslatot, miszerint mostantól a nyilvános helyen köpködő személyeket komoly pénzbírságra lehet ítélni.

oxford-street

Azok a személyek, akik közterületen köpködnek Londonban, £80-ra lesznek büntethetőek az új jogszabály szerint. Az érintett személyek részére a bírságok eljuttatása a helyi tanácsok feladata és felelőssége lesz London szerte. Amennyiben az illető 14 napon belül befizeti büntetését, az összeg £50-ra módosul.

A büntetés alól várhatóan mentesülni fognak azok, akiknek megalapozott okuk van rá, továbbá zsebkendőbe, szalvétába, vagy kukákba engedélyezett lesz beleüríteni szánk tartalmát.

Waltham Forest és Newham tanácsai már életbe léptették az új szabályt és keményen büntetik a köpködésen kapott embereket.

„A nyilvános köpködés antiszociális tevékenység, és kihatással van a többi ember életminőségére. A mostani jogszabály pontosan az a lépés ami, egyes környékeket kulturáltabbá és élhetőbbé fog tenni, és ezáltal jobb lesz az emberek közérzete és szívesebben fognak az adott területen lakni, vagy éppen dolgozni.” – nyilatkozta az egyik szóviő az ügy kapcsán.

Forrás: BBC News

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után