Új városnegyed épül Londonban – 17,000 munkahely és 3,610 lakás

0

Egy teljesen új városnegyed építésének tervezetét hagyta jóvá London polgármestere, Boris Johnson az eddig Wood Wharf néven ismert városrészen, Canary Wharf keleti határán.

Wood-Wharf-2014-2-1024x576-741x417

Az új építkezések Wood Wharf területén fognak zajlani, egy olyan részen, ami félig elhagyatott és kihasználatlan volt az elmúlt évtizedek során. A terület mérete nem kevesebb, mint 13.6 hektár, ami nagyságrendileg 15 futballpálya méretű. A tervek között szerepel 3610 db új lakás, egy üzletközpont, egy irodaépület, egy hotel, egy orvosi rendelő, egy általános iskola és több szórakoztató és sport központ. Körülbelül 35,000 négyzetméternyi területen lesznek üzlethelységek, amiket parkok és terek hálózata fog körülölelni.

Wood Wharf site woodwharf1

Az épületeken kívül felújításra kerül a vasút és a közúthálózat. A terület infrastruktúrájának javítására több, mint 60 millió fontos költségvetés áll rendelkezésre, és további 10 millió fontból a helyi tömegközlekedés korszerűsítését fogják végrehajtani.

Az új lakások közt vegyesen lesz bérelhető és megvásárolható tulajdon is, azonban ezeknek az aránya még nincs véglegesítve.

Wood Wharf Water ViewBoris Johnson, polgármester azt nyilatkozta, hogy a fejlesztések ezt, a jelenleg elhagyott, alig kihasznált területet egy virágzó modern közösségé fogják alakítani, és Londonnak a lakosság jelenlegi növekedési üteme mellett pontosan ilyen projektek megvalósítására van szüksége. A tervek szerint a városnegyed komplett felújítása kb. 17,000 új munkahelyet teremtene a városban. Az építkezések 2015 tavaszán fognak megkezdődni, és az első lakók a várhatóan 2018-ban költözhetnek be új otthonaikba.

13396_2_canary-wharf-crossrail3big Canary-Wharf-Allies-and-Morrison-Herzog-de-Meuron-Stanton-Williams_dezeen_5

Sir George Iacobescu a Canary Wharf Group vezérigazgatója elmondta, hogy nagyon örül, hogy a polgármesternek is tetszettek a tervek, és ezzel a projekttel Canary Wharf egy újabb lépést tesz afelé, hogy London egyik leglátványosabb, legszebb és legkedveltebb városrészévé váljon.

woodwharf1-633x500

„ A területen többek között épülni fog 3610 új lakás, egy általános iskola 420 férőhellyel, egy körzeti orvosi rendelő, gyönyörű zöld parkok, egy 57 emelet magas felhőkarcoló lakóépület, ami a folyóra néz és persze számos üzlet és irodahelység.” – mondta a vezérigazgató.

Forrás: London.gov.uk, Londonist.com

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ] Facebook csoportunk / Facebook Oldalunk / Kövess minket lent a csengőre kattintva
Cikk Megosztása: