angliai magyar bűnöző london

Több évnyi bujkálás után sikerült elfogni P. Lászlót, akit a magyar hatóságok és a Célkörözési Szakegységek Európai Hálózata (ENFAST) együttműködésének jóvoltából sikerült végre kézre keríteni.

angliai magyar bűnöző london

A férfi ellen összesen 21 elfogatóparancs volt érvényben. Ezek közt volt többek közt lopás és testi sértés is, amelyeknek köszönhetően a fickó több, mint 14 év letöltendő szabadságvesztésre számíthat. Ez elől próbált meg elmenekülni, és elbújni, egészen idáig sikeresen.

A P. László által elkövetett bűncselekmények száma és a rá kiszabott jelentős mértékű szabadságvesztés indokolta azt, hogy a rendőrség által kezelt  TOP 50-es listára is felkerüljön a neve.   

A többszörösen körözött és végül szeptember 20-án kézre kerített férfi ügyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság információi alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya vette kézbe. Ezt követően a brit társszervvel együttműködve sikerült P. László külföldi tartózkodási helyét kideríteni, majd elfogni.  

László várható börtönbüntetésének a hossza akár még a fent említett 14 évnél is tovább emelkedhet, tekintve hogy több büntetőeljárás még jelenleg sem zárult le vele szemben.

A férfi kiadatását illetően még nincs megállapodás, erről majd a későbbiekben döntenek a hatóságok.      Forrás