Lángra lobbant egy repülőgép hajtóműve landolás közben Angliában 1

Lángra kapott egy repülő egyik hajtóműve leszállás közben az East Midlands Airport nevű reptéren, Nottingham városától nem messze.

repülőgép hajtómű láng

Az incidens szeptember 30-án történt és több kép is készült róla, amint füstfelhő és lángok csaptak fel a gép egyik hajtóművéből egy pillanatra a reptér kifutópályáján való landolás közben. A teherszállító repülőgép Németországból, Lipcse városából érkezett Közép-Angliába.

Az egyik szemtanú elmondása szerint egy durranás volt hallható, amikor a Boeing 747-es típusú gép földet ért, és ezt követően csapott ki a hármas hajtóművéből a lángnyelv. Pontosan nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet, de szerencsére az eset következtében nem sérült meg senki, és a gép is gond nélkül be tudta fejezni a leszállást.

Lángra lobbant egy repülőgép hajtóműve landolás közben Angliában 2

Az East Midlands Airport szóvivője a The Independentnek ezt nyilatkozta a történtek kapcsán: „A Kalitta Airhez tartozó 747-es teherszállító repülőgépet jelenleg a légitársaság mérnökei vizsgálják, miután bejelentés érkezett arról, hogy technikai probléma lépett fel a leszálláskor az East Midlands repülőtéren (EMA). A gép rendben be tudta fejezni a landolást, és nem volt szükség a repülőtér készenléti egységeinek igénybe vételére.”

A Leicestershire -i Tűzoltó- és Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy ugyan kihívták őket a repülőtérre, de végül nem volt rájuk szükség. A tűzoltóság egyik embere azt nyilatkozta, hogy valószínűleg a repülő egyik fékszárnya miatt történhetett a dolog.      Forrás

Megosztás