koronavírus London

Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a brit főváros metróhálózata és annak zsúfoltsága rettentően felgyorsíthatja a koronavírus terjedését az Egyesült Királyság területén. A figyelmeztetés azt követően érkezett, hogy egy újabb nőt diagnosztizáltak a súlyos betegséggel, aki már a kilencedik fertőzött Nagy-Britannia területén.

A szakértők szerint a betegség elkapásának valószínűsége továbbra is viszonylag alacsony, azonban Dr Robin Thompson az Oxford-i egyetemről azt mondta a zsúfolt londoni metró a betegség terjedésének a sebességét rendkívüli módon megnövelheti.

Londonba is elért a koronavírus: már 9 fertőzött van Nagy-Britanniában 2

„Általánosságban elmondható, hogy egy sűrűbben lakott területen annak a valószínűsége, hogy egy ilyen betegség emberről emberre egyre gyorsabb ütemben terjedjen, nagyobb az átlagosnál. Ráadásul az a tény, hogy London emellett egy hatalmas közlekedési csomópont mind belföldi, mind nemzetközi tekintetben, csak súlyosbítja a helyzetet, ugyanis így sokkal könnyebben, sokkal messzebbre és gyorsabban terjedhet a koronavírus. Így ha lehet, az óvintézkedéseket érdemes még egy fokkal komolyabban venni.” – nyilatkozta.

Pánikra azért egyelőre semmi ok, már csak azért is, mert az eddigi 1750 emberből, akit megvizsgáltak Nagy-Britanniában, hogy fertőződött-e a koronavírussal, 99%-nál negatív lett a teszt eredménye, derült ki Dr Michael Head, a Southampton-i egyetem doktorának nyilatkozatából. A legfrissebb koronavírussal fertőződött hölgyet már karantén alá helyezték, úgyhogy már csak abban kell reménykedni, hogy akikkel a közelmúltban találkozott, azok közül senki nem kapta el.

Londonba is elért a koronavírus: már 9 fertőzött van Nagy-Britanniában 3

Eddig már több, mint 1300-an haltak meg a vírus miatt és a hatóságok nagyjából 60 ezer fertőzöttről tudnak. Szumja Szvaminatan, az Egészségügyi Világszervezet  vezető kutatója azt mondta a szerda esti sajtótájékoztatóján, hogy négy különböző védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni tudják majd.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után