koronavírus London

Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a brit főváros metróhálózata és annak zsúfoltsága rettentően felgyorsíthatja a koronavírus terjedését az Egyesült Királyság területén. A figyelmeztetés azt követően érkezett, hogy egy újabb nőt diagnosztizáltak a súlyos betegséggel, aki már a kilencedik fertőzött Nagy-Britannia területén.

A szakértők szerint a betegség elkapásának valószínűsége továbbra is viszonylag alacsony, azonban Dr Robin Thompson az Oxford-i egyetemről azt mondta a zsúfolt londoni metró a betegség terjedésének a sebességét rendkívüli módon megnövelheti.

„Általánosságban elmondható, hogy egy sűrűbben lakott területen annak a valószínűsége, hogy egy ilyen betegség emberről emberre egyre gyorsabb ütemben terjedjen, nagyobb az átlagosnál. Ráadásul az a tény, hogy London emellett egy hatalmas közlekedési csomópont mind belföldi, mind nemzetközi tekintetben, csak súlyosbítja a helyzetet, ugyanis így sokkal könnyebben, sokkal messzebbre és gyorsabban terjedhet a koronavírus. Így ha lehet, az óvintézkedéseket érdemes még egy fokkal komolyabban venni.” – nyilatkozta.

Pánikra azért egyelőre semmi ok, már csak azért is, mert az eddigi 1750 emberből, akit megvizsgáltak Nagy-Britanniában, hogy fertőződött-e a koronavírussal, 99%-nál negatív lett a teszt eredménye, derült ki Dr Michael Head, a Southampton-i egyetem doktorának nyilatkozatából. A legfrissebb koronavírussal fertőződött hölgyet már karantén alá helyezték, úgyhogy már csak abban kell reménykedni, hogy akikkel a közelmúltban találkozott, azok közül senki nem kapta el.

Eddig már több, mint 1300-an haltak meg a vírus miatt és a hatóságok nagyjából 60 ezer fertőzöttről tudnak. Szumja Szvaminatan, az Egészségügyi Világszervezet  vezető kutatója azt mondta a szerda esti sajtótájékoztatóján, hogy négy különböző védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni tudják majd.     Forrás

FACEBOOK CSOPORTUNK

You May Also Like

Négy ember is eszméletét vesztette a Ryanair Budapestről Nagy-Britanniába tartó járatán

Az egyik a járaton utazó utas azt nyilatkozta, hogy a repülőút maga…

7 éve nem tombolt ilyen vihar Nagy-Britanniában: a Ciara vihar képekben

Az idei év harmadik komoly vihara, a Ciara nevet kapta a meteorológiai…

Acélrácsot kellett felszerelni az egyik angliai gyorsétteremben a pultra, annyira eldurvult a helyzet

A KFC gyorsétteremlánc egyik éttermében a csirkés finomságokat mostantól már egy fémkerítés…

10 fontos dolog, amit az angliai magyarok megtanulnak külföldön és az otthoniaknak sem ártana

Amióta Magyarország az EU részévé vált, nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy…