London polgármestere végre "megmondta a frankót" az EUs bevándorlókról 1

London a gazdasági élet több szektorában is globális központnak számít – a pénzügytől kezdve a technológián át a kreatívabb iparágakig. „És ehhez nagyban hozzájárult az, hogy Európa minden részéről érkeztek hozzánk a tehetségesebbnél tehetségesebb emberek, akikből ezek a szektorok aztán meríthettek, és kiemelhették a legjobbakat.” Ez azonban most veszélybe került.

London polgármestere végre "megmondta a frankót" az EUs bevándorlókról 3

A Brexit után Nagy-Britanniának valamilyen módon szabályoznia kell majd a bevándorlást, ez világos, de a kormány a jelenlegi álláspontja szerint ezt a lehető legbutább módon akarja csinálni. Ahelyett, hogy arra fókuszálnának, hogy megőrizzék azokat az aspektusokat, amik a legjobbak az országnak, egész egyszerűen arra fókuszálnak, hogy „keménynek tűnjenek a bevándorlás kapcsán”.

A miniszterek a politikát helyezik a gazdasági előnyök elé – ez pedig akár úgy is bevonulhat a történelemkönyvekbe, mint az elmúlt évtizedek egyik legfelelőtlenebb döntése. A bevándorlók új lehetőségeket, innovációt hoznak a városba. Ezáltal pedig munkahelyeket kreálnak, és nem elvesznek, és a társadalmat is sokszínűbbé teszik.

Mégis, a legtöbb kormánytag, politikus és üzleti vezető még nem volt elég bátor ahhoz, hogy elmondja, mi mindent is nyerünk a migrációval. Emiatt pedig még senkinek nem volt esélye elmagyarázni, hogy miért is jó a szabad költözés joga az Unión belül – nem csak gazdaságilag, de kulturálisan és társadalmilag is. De még itt sem lenne elég megállni. Egy ideális világban még egyszerűbbé kellene tenni azt is, hogy a nem európai tehetségek az országba jöjjenek, és növeljék a lehetőségek, munkahelyek számát, és előre vigyék a gazdaságot.

Ezek a követelések mind benne vannak a ma kiadott bevándorlási tervemben – egy javaslat, ami a kormányt segítheti abban, hogy globálisan magunkhoz vonzzuk a tehetségeket. Támogatom ezzel a szabadságért küzdő mozgalmakat. Hiszen már egyre több példát látunk ennek eltiprására való törekvésre. Pedig ahhoz, hogy az ország igazán kivirágozhasson, meg kell hagyni a határok nélküli bevándorlás lehetőségét, és azt, hogy továbbra is hozzáférhessenek a közszolgáltatásokhoz, az egészségügyhöz, az oktatáshoz, és minden egyéb fontos intézményhez is.

Emellett a kormánynak sürgősen változtatnia kellene a nem uniós bevándorlókhoz kapcsolódó politikáján is, mivel nem szolgálja a költséghatékony gazdaság működtetését. Rugalmas hozzáállás kell ahhoz, hogy a londoni munkákat mindenki számára elérhetővé tegyük. Valamint sziklaszilárdan ki kell állnunk amellett, hogy a jelenleg itt élő uniós polgároknak megmarad minden eddigi joguk, és a tanulók vízumrendszerét is át kell alakítani.

Egy rugalmas bevándorlási rendszer létfontosságú London jövőjét illetően. Tehát – még mielőtt túl késő lesz visszacsinálni a károkat – felszólítok minden gazdasági vezetőt és politikust arra, hogy tegyünk együtt ezért az ügyért, és biztosítsuk a helyét minden nemzetközi tehetségnek.  – Sadiq Khan főpolgármester   Forrás  Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után