Liz Truss mai bejelentése és alig 8 perces beszéde, amiről most mindenki beszél, és ami után a font zuhanni kezdett 1

Liz Truss bejelentette, hogy a társasági adó 19 százalékról 25 százalékra emelkedik jövőre, ami újabb jelentős fordulatot jelent adócsökkentési miniköltségvetésében. A miniszterelnök a mai downing streeti sajtótájékoztatón elismerte, hogy radikális programja megrémítette a pénzügyi piacokat, és azt mondta, hogy hitelfelvételen alapuló terve “messzebbre és gyorsabban ment, mint ahogy a piacok várták”.

Liz Truss mai bejelentése és alig 8 perces beszéde, amiről most mindenki beszél, és ami után a font zuhanni kezdett 3

Truss ragaszkodott ugyanakkor hozzá, hogy továbbra is „nagy növekedésű gazdaságot” szeretne megvalósítani, de azt is elismerte, hogy: „A jelenlegi küldetésünk teljesítésének módján változtatni kell.” Az évi 18 milliárd GBP-t termelő emelésről szóló lépés bejelentésekor azt mondta, hogy a kormánynak „meg kell nyugtatnia a piacokat a költségvetés körüli fegyelemről”, majd hozzátette: „Ezért úgy döntöttem, hogy megtartom az előző kormány által tervezett társasági adó emelést”.

Truss azt mondta, hogy ez „előlegként” fog működni az október 31-én bejelentendő középtávú költségvetési tervben. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy középtávon az államadósság csökkenjen a brit gazdaságban” – mondta.

A miniszterelnök megerősítette, hogy Jeremy Hunt volt egészségügyi minisztert nevezte ki új pénzügyminiszternek, miután ebédidőben alig néhány órája kirúgta közeli szövetségesét, Kwasi Kwartenget, hozzátéve hogy Hunt a hónap végén ismertetni fogja az új költségvetési tervet. Truss kijelentette, hogy „hihetetlenül sajnálja”, hogy elveszítette Kwarteng urat, de azt mondta, hogy a torykat képviselő Mr. Hunt „az egyik legtapasztaltabb és legelismertebb miniszter a kormánypárton belül.

Torsten Bell, a Resolution Foundation vezérigazgatója azt mondta, hogy mivel az adócsökkentések körüli hátraarcok csak részben történtek meg, ez azt jelenti, hogy továbbra is jelentős megszorításokra lesz szükség az állami kiadásokat illetően. „Tehát az adócsökkentések több mint fele még mindig folyamatban van. Mit is jelent ez? 20-40 milliárd fontnyi kiadáscsökkentés még hátravan” – írta Twitteren a szervezet vezetője.

Truss azt is jelezte, hogy jelentős csökkentések vannak folyamatban, és azt mondta: „Közszektorunk hatékonyabbá válik, hogy világszínvonalú szolgáltatásokat nyújtson a britek számára. A kiadások pedig a korábban tervezettnél valamivel kevésbé fognak növekedni.”

A miniszterelnök mindössze hétperces sajtótájékoztatóján nem kívánt bocsánatot kérni a gazdasági terve nyomán kialakult káoszért, de elismerte, hogy szükség van a hátraarcra a „gazdasági stabilitás helyreállításához”.

Kikerülte ugyanakkor a saját helyzetére vonatkozó kérdéseket. Arra a kérdésre, hogy ő maga miért maradhat, amikor Kwarteng urat a nap folyamán elbocsátották, Truss azt mondta, hogy „meg akar bizonyosodni arról, hogy a gazdasági stabilitás helyre áll, és a nemzeti érdekeket előtérbe helyezve szeretne cselekedni”.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után