Óriási hír! Mindössze 38 nap után ma kirúgták az új brit pénzügyminisztert 1

Mindössze 38 nappal kinevezése után Kwasi Kwartenget elbocsátották pénzügyminiszteri posztjából a mini-költségvetése okozta válság miatt. Mr. Kwarteng korán visszatért egy találkozóról Washingtonból és egyenesen egy Liz Truss-szal tartott találkozóra sietett a Downing Streeten.

Óriási hír! Mindössze 38 nap után ma kirúgták az új brit pénzügyminisztert 3

Hatalmas nyomás nehezedett rá, hogy újragondolja a 45 milliárd font értékű, finanszírozatlan adócsökkentési csomagját, miután a bejelentés káoszba sodorta a brit gazdaságot. A Pénzügyminisztérium még tegnap is ragaszkodott ahhoz, hogy a javaslatokon nem variálnak, és a pénzügyminiszter „100%-ban” biztos volt abban, hogy a posztján maradhat.

Greg Hands nemzetközi kereskedelmi miniszter néhány órával ezelőtt kijelentette, hogy a miniszterelnök „teljesen bízik” Downing Street-i szomszédjában (a pénzügyminiszterben). Kevesebb mint hat hétnyi munkássága után azonban a hatalmas nyomás végre megmutatkozott, és Kwartenget menesztették, többek közt a befektetők, a lázadó képviselők és a szavazók megnyugtatása érdekében, akik a közvélemény-kutatások szerint széles körben ellenzik a költségvetésben foglalt terveket.

Csak Iain Macleod, töltött el ennél kevesebb időt a Downing Street 11-ben, mint pénzügyminiszter. De ő is csak azért, mert alig 30 nappal azután, hogy 1970-ben pénzügyminiszter lett, szívrohamban meghalt.

A hírek szerint Jeremy Hunt váltja majd Kwartenget.

Lemondó levelében világossá tette, hogy inkább elbocsátották, semmint felmondott, és ezt írta: „Ön megkért, hogy álljak félre a pénzügyminiszteri posztról. Én elfogadtam a döntést.” Kwarteng levelében arra is kérte továbbá a miniszterelnököt, hogy folytassa reformterveit, de részben elismerte a miniköltségvetés okozta „fennakadást”.

Óriási hír! Mindössze 38 nap után ma kirúgták az új brit pénzügyminisztert 4

A miniszterelnök ma beszédet fog mondani az ország lakosságának, ahol várhatóan újabb jelentős hátraarcot jelent be a múlt hónapban bejelentett intézkedések terén. Úgy tudni, hogy beszédében a társasági adó tervezett emelésének eltörlésére vonatkozó döntés visszavonását is bejelenti a már bejelentett 45 százalékos adókulcs eltörléséből való visszatáncolás után.

A miniszterelnök csak reméli, hogy a húzásával elhárít minden vezetői puccskísérletet, de ha hihetünk a híreknek, a cápák már köröznek körülötte, ugyanis állítólag sokan már konkrét tervet is kiötlöttek, hogy hogyan és kit tennének Mrs. Truss helyére miniszterelnöknek.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után