Liz Truss „eszetlen, félszeg és haszontalan”: Nyíltan beszólt a brit miniszterelnöknek a volt miniszter 1

Liz Truss “egyáltalán nem karizmatikus, félszeg, eszetlen és haszontalan” – mondta egy volt konzervatív miniszter. Edwina Currie volt egészségügyi miniszter keddi beszédében azt mondta, hogy a miniszterelnöknek semmi esélye sincs arra, hogy megtartsa pozícióját.

Liz Truss „eszetlen, félszeg és haszontalan”: Nyíltan beszólt a brit miniszterelnöknek a volt miniszter 3

Kijelentései azt követően láttak napvilágot, hogy egy közvélemény-kutatás szerint a kormánypárt tagjainak többsége már most azt akarja, hogy a miniszterelnök lemondjon. A YouGov felmérése szerint a konzervatívok 55 százaléka szeretné Mrs. Truss azonnali lemondását –  míg mindössze 38 százalékuk akarja azt, hogy hivatalban maradjon.

A GB News csatornának adott interjújában megkérdezték, hogy Truss a kormány élén maradhat-e, amire Currie azt mondta: „Ó, nem, természetesen nem élheti ezt túl. Ó, Istenem dehogy. Ezt leszögezem. Szerintem egyáltalán nem karizmatikus, félszeg, eszetlen és haszontalan.”

Ms Currie azt állította, hogy a konzervatív vezetőnek “nincs semmi olyan készsége”, ami alkalmassá tenné arra, hogy maradhasson. “Elbocsátja a magas rangú köztisztviselőket, figyelmen kívül hagyja az összes létező rendszert, és aztán azon töpreng, hogy a piacok miért állnak fejre?” – nyilatkozta.

Az exminiszter szerint a miniszterelnök “agyatlan”, amiért nem várt az adócsökkentésekkel addig, amíg a gazdasági körülmények azokat lehetővé nem teszik. Currie kijelentette, hogy a miniszterelnöknek karácsony utánig hivatalban kell maradnia, Jeremy Hunttal az oldalán pénzügyminiszterként, “hogy megkíméljen minket attól a tehertől, hogy egy újabb vezető választást kelljen végig csinálnunk”.

Ha a tory vezetői verseny utolsó fordulóját ma újra lebonyolítanák, Truss csak a szavazatok 25 százalékát szerezné meg, a YouGov közvéleménykutatása alapján, míg Rishi Sunakot a szavazók 55 százaléka támogatná. A YouGov annó hatalmas előnyt jósolt Trussnak a kampány során, a végeredmény viszont sokkal szorosabb volt a vártnál.

De a konzervatív képviselők szívesen látnák Boris Johnson visszatérését is a vezető pozícióba. A volt miniszterelnököt a tagok többsége (63 százaléka) ítélte meg úgy a közvéleménykutatás szerint, hogy alkalmas lenne a feladat elvégzésére… mindazok után hogy alig két hónapja zavarták el.

Truss mindeközben kedden kijelentette, hogy sajnálja a miniköltségvetése körüli hibás döntéseket, amelyek miatt a pénzügyi piacok a fejük tetejére álltak, és az államadósság és a jelzáloghitelek költségei megugrottak. A kérdés, hogy ez mennyire hatja meg az embereket és a saját pártjának tagjait…      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után