Elképesztő! Boris Johnson a favorit, hogy átvegye a miniszterelnöki posztot Lizz Trusstól 1

Boris Johnson fülét farkát behúzva, megszégyenülve hagyta el a Downing Streetet és vele együtt a miniszterelnöki posztot a múlt hónapban – de mostanra rengeteg tory szeretné újra a párt vezetőjeként és ezzel együtt miniszterelnökként látni őt egy új felmérés szerint.

Elképesztő! Boris Johnson a favorit, hogy átvegye a miniszterelnöki posztot Lizz Trusstól 3

A YouGov jelentése szerint ötből már durván csak két (38%) konzervatív párttag szeretné Liz Truss hivatalban maradását, mivel rövid ideig tartó miniszterelnöksége egyre inkább egyre nagyobb hibának bizonyul és ezt egyre többen kezdik belátni. Minden harmadik megkérdezett (32%) úgy gondolja azonban, hogy Johnson lenne a legalkalmasabb az ország kormányzására Truss eltávolítása után – annak ellenére, hogy mintegy 60 magas rangú politikus mondott le a pártján belül alig 2 nap leforgása alatt, hogy sikerüljön őt eltávolítani miután kiderült, hogy tudott a Chris Pincher képviselőt övező szexuális visszaélésekről.

Ez a botrány olyan más incidenseket követett, mint például Partygate botrány, az Owen Paterson ügy és a miniszterelnök úr oly sokat vitatott lakásfelújítása. Ironikus módon Ms Truss hasonlóan szörnyű számokkal néz most szembe, mint Mr. Johnson nem olyan rég, közvetlenül azelőtt, hogy a költöztetőkocsiját a Downing Street 10-hez hívták.

A kormánypárt tagjainak összesen 55%-a azt akarja, hogy Truss azonnal lemondjon a mini-költségvetés csúfos kudarca miatt. Ez nincs is messze az 59%-tól, amilyen arányban Johnson urat akarták elküldeni távozása előestéjén. Mindössze 36%-uk akarta akkor, hogy Johnson maradjon.

Azok, akik Truss miniszterelnökké választására szavaztak, különösen örülnének annak, hogy Johnson visszatérjen, ha Trusst leváltják, ugyanis 44%-uk Johnsont helyezte a potenciális utódok listájának élére. De ezeknek az embereknek (akik Trussra szavaztak) azért több mint fele (57%) szívesebben venné, ha Truss maradna, szemben azzal a 39%-kal, akik kevesebb mint két hónap leforgása alatt már meg is gondolták magukat.

Nem minden konzervatív párttag akarja azt, hogy Johnson legyen az, aki újra megválasztásra kerül – 23% Ms Truss riválisát, Rishi Sunakot részesíti előnyben, míg a megkérdezettek 10%-a Ben Wallace védelmi minisztert szeretné.

Arra a kérdésre, hogy a 11 jelöltet tartalmazó listáról ki büszkélkedhetett azzal, hogy el tudná látni a miniszterelnöki szerepet, Boris Johnson (bármennyire is meglepő lehet) még mindig az élen áll, 63%-kal. Wallace úr nem sokkal marad le mögötte, 62% gondolta úgy, hogy neki is megvannak a képességei ahhoz, hogy irányítsa az országot, míg Mr. Sunak, a volt pénzügyminiszter 60%-kal a harmadik helyen végzett.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után