Levideózták, amint két rendőr agyba főbe ver egy 16 éves fiút Londonban egy kertben 1

Óriási felháborodást váltott ki a felvétel, amit közzétettek a médiában, amin az látszik, ahogy a Fővárosi Rendőrség két rendőre hatalmas ütéseket mér egy tizenéves fiúra egy letartóztatás során.

Levideózták, amint két rendőr agyba főbe ver egy 16 éves fiút Londonban egy kertben 3

Egy szemtanú azt állította, hogy a fiút „durván elverték” a pénteki délkelet-londoni incidens során. A közösségi médiában az emberek közül sokan „felháborítónak” nevezték, és azt nyilatkozták, hogy a srác ellen elkövetett erőszakos megnyilvánulás teljesen indokolatlan volt.

A Met Police azt közölte, hogy a testkamerák videofelvételeit ki fogják elemezni, hozzátéve, hogy a rendőrök bármilyen nemű erőszakos fellépés alkalmazását csak szükség esetén és csak a fenyegetés mértékével arányosan tehetik.

A történet elvileg úgy kezdődött, hogy egy gyereket kirabolt egy csapat férfi és egy üveggel megfenyegették – mondta a rendőrség szóvivője. A rendőrök a tanúk kikérdezését követően egy Abbey Wood-i otthonhoz mentek, és ott megtalálták az ellopott értéktárgyakat. Egy 16 éves fiú megpróbált elmenekülni a helyszínről, de elkapták és letartóztatták, viszont egy vele egyidős tinédzser az elbeszélések szerint ekkor nekiment a rendőröknek, akik közül ketten könnyebben megsérültek.

Carina White, egy médiakommentátor a Twitteren megosztva a következőket mondta: „Hey Met Police, csak arra lennék kíváncsi, hogy ez ésszerű és megfelelő alkalmazása-e az erőszaknak egy 16 éves gyerek letartóztatására? Ütni és rúgni???”

Állítása szerint a tinédzser „csak odament megnézni, hogy a barátja jól van-e, amikor meglátta a rendőröket a kertjében, és ez lett a végeredmény”.

Tweetére válaszolva az egyik közösségi média felhasználó ezt írta: „Az a tény, hogy amikor már a földön van, még mindig tovább ütik, na az idegesít fel.”

Egy másik személy ezt írta: “Ez felháborító, és ki kell vizsgálni.”

A Met szóvivője a Metro.co.uk-nak elmondta: „Június 10-én, pénteken a rendőrséget egy férficsoport által kirabolt gyermekről szóló bejelentéshez hívták az Abbey Wood területén. Az elbeszélések szerint az egyik férfi egy üveggel megfenyegette az áldozatot. A rendőrség vizsgálatát követően a tisztek elmentek egy címre Abbey Woodban, hogy letartóztassák a feltételezett elkövetőket.”

„A címről előkerültek a rablás során ellopottként bejelentett értékek. A letartóztatott fiatalok személyazonosságának védelme érdekében nem adjuk ki az utca nevét.”

„Egy 16 éves férfi [A] el akart menekülni a helyszínről, de „rablás és támadó fegyver birtoklásának gyanúja miatt a rendőrök őrizetbe vették és letartóztatták”.

„Ezt követően egy másik fiatal lépett közbe, és megtámadta a rendőröket. Ezt a 16 éves személyt letartóztatták a rendőrök elleni támadás gyanújával. Két rendőr a dulakodásban könnyebben megsérült. Nem igényeltek kórházi kezelést.”

„Tisztában vagyunk az interneten közzétett videofelvételekkel, amelyek az incidens egy részét mutatják be, amelyen a rendőrök erőszakot alkalmaztak a gyanúsítottak letartóztatása közben. Ezt a tisztek testén viselt kamerák felvételeivel együtt a Szakmai Szabványügyi Igazgatóság tisztjei fogják kiértékelni.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után