Egyszeri £1000-os összeget kap a Lloyds Banktól 64,000 dolgozója a megélhetési költségek terhének csökkentésére 1

A Lloyds Bank több mint 64 000 alkalmazottja 1000 GBP egyszeri kifizetésben részesül, hogy ezzel is segítse őket a megélhetési költségek növekedése közepette az Egyesült Királyságban.

Egyszeri £1000-os összeget kap a Lloyds Banktól 64,000 dolgozója a megélhetési költségek terhének csökkentésére 3

Az augusztusban esedékes kifizetés a Unite szakszervezet kampánya nyomán került bejelentésre, amely a Lloyds múlt havi éves közgyűlésén demonstrált. A Unite szerint ez egy “fontos lépés” a bank fizetési struktúráinak megváltoztatásában.

A BBC által látott feljegyzésben a Lloyds azt mondta, hogy a pénz segíteni fog sokaknak ezekben a bizonytalan gazdasági időkben. Az Egyesült Királyságban az elmúlt 40 évben a leggyorsabb ütemben emelkednek az árak a rekord magas üzemanyag- és energiaköltségek miatt, ami nagy nyomást gyakorol a háztartások pénzügyeire.

Az infláció – az árak emelkedésének üteme – jelenleg 9%-os, és az év folyamán a szakértők előrejelzései szerint várhatóan még ennél is tovább fog növekedni.

“A Unite tagjainak kollektív akciója égetően szükséges pénzt tett a frontvonalon dolgozó munkatársak zsebébe. A személyzet örömmel fogadja az 1000 GBP bónuszt, de még hosszú utat kell megtenni az alacsony fizetések felszámolásáig a gazdaságnak ebben az amúgy egyik legjövedelmezőbb ágazatában.” – mondta Sharon Graham, a Unite főtitkára.

A Unite a megélhetési költségek válsága közepette kampányol azért, hogy a vállalkozások többet fizessenek alkalmazottaiknak. “Felháborító, hogy ez a gazdag szervezet arra kényszerít néhány banki alkalmazottat, hogy adósságba verjék magukat ahhoz, hogy kifizessék a számláikat.” – mondta a Unite májusban a Lloydsról, amikor azt mondta, néhány alkalmazott arra panaszkodott a szakszervezetnek, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy fűtsék otthonaikat vagy más számláikat kiegyenlítsék.

A múlt hónapban a hivatalos adatok azt mutatták, hogy először volt kevesebb a munkanélküli, mint ahány betöltetlen állás van a munkaerőpiacon. A fizetési ráták emelkedtek, mivel a vállalkozások igyekeznek munkaerőt toborozni és mindemellett megtartani.

A múlt héten a Morrisons is bejelentette, hogy 80 000 dolgozója fizetését emeli, és az iparágon belül ezzel a legjobb béreket kínáló szupermarketlánccá válik. A rivális szupermarketláncok, a Tesco, a Sainsbury’s és az Asda már korábban bejelentették az idei fizetésemeléseket.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után