Levágott emberi végtagokat fognak használni kutyák kiképzésére Angliában 1

Bizonyos műtétek során amputált emberi végtagokat, első sorban lábakat használnának egy kísérletben Angliában, hogy kiderüljön, segítenek-e a rendőrkutyáknak megtalálni az áldozatok holttestét.

Levágott emberi végtagokat fognak használni kutyák kiképzésére Angliában 3

Az alsó végtagokat abba beleegyező, élő kórházi betegek adományoznák, akiknek olyan kondíciójuk, betegségük van, mint pl. a cukorbetegség. Ha a terveket jóváhagyják, a kísérletek egy következő fázisba lépnek, hogy kiderüljön, vajon a kutyák képesek-e különbséget tenni állati és emberi maradványok között.

Kormányzati források szerint az első kísérletek októberben a Wiltshire-i tudományos és védelmi technológiai campuson, Porton Down-ban lesznek. A rendőrkutyákat jellemzően sertéshús felhasználásával arra képezik ki, hogy megtalálják az eltűnt emberek holttestét. De az emberi szövetek felhasználásával történő képzés nélkül fennáll a veszélye és nagyobb az esélye, hogy a kutyák elveszítik az áldozatok nyomát, akiket amúgy megtalálhattak volna.

Azt tervezik, hogy a kutyáknak lebomlott állati és emberi szövetek szagmintáját mutatják majd meg, hogy teszteljék, képesek-e felismerni a különbséget. Az Egészségügyi Kutatási Hatóság (HRA) etikai jóváhagyása viszont jogilag szükséges a Belügyminisztérium megbízásából végzett kutatáshoz, mielőtt az megkezdődhetne.

A kérelmet jelenleg felülvizsgálja a testület, és a frissítés a döntésüket illetően a következő napokban várható – mondta az HRA szóvivője. A HRA-val közölték, hogy a projektet a Honvédelmi Minisztérium kutatásetikai bizottsága már felülvizsgálta – tette hozzá.

Ha sikeres, ez megváltoztathatja a kormány politikáját a rendőrkutyák képzésével kapcsolatban. Egy másik forrás szerint ez az első alkalom, hogy ilyen jellegű kutatást végeznek az Egyesült Királyságban, és kulcsfontosságú lehet, ha bebizonyosodik, hogy az emberhúsnak a kiképzésben való felhasználása segíthet a kutyáknak több eltűnt áldozat megtalálásában.

A későbbiekben akár „testfarmokat” is megnyithatnak az országban, ha ez a projekt sikeresnek bizonyul. A testfarm egy olyan kutatóintézet, amely emberi holttestek bomlását vizsgálja. Több ilyen van az Amerikai Egyesült Államokban, egy Ausztráliában, egy pedig Hollandiában – úgy tudni, hogy ez az egy van Európában –, de az Egyesült Királyságban egyelőre még egy sem.

A Belügyminisztérium szóvivője így nyilatkozott: „Ezt a kísérletet azért kezdeményeztük, hogy megértsük, javítható-e az áldozatkereső kutyák képzése. Az ilyen jellegű tanulmányok létfontosságúak a nyilvánosság védelmére és a bűnelkövetők bíróság elé állítására irányuló képességeink fejlesztéséhez.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után