Lengyelország szidta a brit miniszterelnök EU bevándorlókra vonatkozó javaslatát 1

A lengyel külügyminiszter helyettes átléphetetlen „vörös vonal”-ként aposztrofálta David Cameron tervét, az EU bevándorlókra vonatkozó juttatási szabályok felülvizsgálatáról.

 Airport queue for EU passport holders

Rafal Trzaskowsky kijelentette, hogy országa nem fogad el semmilyen brit próbálkozást, olyan szabályok életbeléptetésére, amelyek szerint a bevándorlóknak csak négy év után járnának juttatások, vagy más módon hoznák kiszolgáltatott helyzetbe azokat, akik nem találnak munkát. Hozzátette: „Az abszolút vörös vonal, hogy nincs diszkrimináció nemzeti hovatartozás alapján.”

 

Ma 679 ezer lengyel él Nagy Britanniában. Csak 71 ezerrel kevesebben, mint Lengyelország második legnagyobb városában, Krakkóban.

A legújabb felmérések szerint kb. egymillió lengyel fontolgatja, hogy jövőre Nagy Britanniába költözik munkát keresni. 600 keresőképes korú lengyel közül minden ötödik gondolkozott azon, hogy 2015. végéig emigrál a magasabb jövedelem reményében. A megkérdezettek negyede vélte úgy, hogy az Egyesült Királyság kínálja a legjobb munkalehetőségeket.

 

A felméréssel Lengyelország legnagyobb munkaközvetítő társasága bízta meg a Millward Brown piackutató céget. Az emigrálni szándékozók túlnyomó többsége 35 év alatti fiatalember volt, akik megelégelték az alacsony otthoni béreket.

 

Nem meglepő módon Nagy Britannia alig maradt el népszerűségben Németországtól, amelyet a megkérdezettek 26%-a választott célországként. Hollandia harmadik lett 23%-al. Csak kb. két százalék választotta az USA-t, Franciaországot, vagy Ausztráliát.

Mára már 500 ezer azoknak a lengyeleknek a száma, akik a kelet-európai bevándorlókkal szembeni korlátozások enyhítését követően költöztek az Egyesült Királyságba.

Magdalena Kowalska, a szóban forgó munkaközvetítő szóvivője így vélekedett: „Az eredmények nem azt mutatják, hogy újabb egy millió lengyel akarna az Egyesült Királyságba költözni. Véleményem szerint ez erős túlzás, amennyiben a becslés kizárólag a mi felmérésünkön alapszik. Az eredmények csak azt mondják, hogy a hatszáz megkérdezett közül minden ötödiket foglalkoztatja a külföldi munkavállalás gondolata, és az egyik legpreferáltabb célország az Egyesült Királyság.”

 

Forrás: BBC News

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után