Lehet, hogy a brit miniszterelnöknek kell megkérnie Harry herceget, hogy ne jöjjön el Károly király koronázási ünnepségére 1

A miniszterelnök kényszerülhet arra a kellemetlen feladatra, hogy eldöntse, hogy meghívják-e Harry herceget a király koronázási ünnepségére a Harry új önéletrajzi könyve körül kialakult újabb botrány után.

Lehet, hogy a brit miniszterelnöknek kell megkérnie Harry herceget, hogy ne jöjjön el Károly király koronázási ünnepségére 3

Királyi családi bennfentesek szerint Károly királynak az úgynevezett „Churchill precedenst” kellene alkalmaznia, amely levenné a terhet a királyról a Harry-vel kapcsolatos „lehetetlen” döntés kapcsán,  vagyis hogy jöhet-e a ceremóniára vagy sem, és Rishi Sunak kapná meg azt a „nemes feladatot”, hogy oldja meg a szituációt.

1953-ban Winston Churchill akkori miniszterelnök azt mondta Windsor hercegének – aki több mint 16 évvel korábban lemondott a trónról VIII. Edward néven –, hogy nem látják szívesen Erzsébet királynő megkoronázásán. Harry herceg egyelőre nem volt hajlandó megmondani, hogy eljön-e a május 6-i ünnepségre, akár meghívják akár nem.

De külső segítség nélkül Károly királyra az a nehéz döntés fog várni, hogy megtiltja saját fiának, hogy eljöjjön az eseményre, vagy elviseli az azzal járó médiacirkuszt, hogy Harry feleségével, Meghan-nal jelenik majd meg.

Egy forrás ezt mondta a The Mail On Sundaynek: „A koronázás egy állami esemény, és az állam finanszírozza. Tehát ugyanúgy, ahogy Winston Churchill azt tanácsolta annak idején a Windsori hercegnek, hogy maradjon távol, a döntés, hogy meghívja-e Harryt, aki nem tölt be hivatalos szerepet a királyi családban, és állami szerepet sem tölt be a ceremónián, inkább a kormány dolga, mintsem az apjáé, a királyé.”

A Whitehall bennfentesei azonban azt mondják: “Hagyományosan a királyi vendégek számát adják csak meg nekünk anélkül, hogy megadnák az egyes tagok személyazonosságát, és mi ez alapján intézzük a szükséges teendőket.”

Úgy tudni, a kormányhivatal köztisztviselőkből, királyi tisztségviselőkből és az angol egyház képviselőiből álló „koronázási bizottságot” hoz létre az esemény megtervezésére. A Belügyminisztérium is jelentős szerepet kap az ünnepség levezénylésében.

Ha Harry herceg úgy dönt végül, hogy részt vesz az eseményen, akkor további biztonsági aggályok merülnek fel, miután nemrégiben azt nyilatkozta, hogy 25 tálib harcost ölt meg összesen, amíg Afganisztánban szolgált. Charles állítólag amiatt is „dühöng”, hogy fia „veszélyesnek” bélyegezte feleségét Camillát. A királyi családnál tehát áll a bál, és most már a miniszterelnök is kezdhet izzadni, hogy őt is bevonják-e a körülöttük egyre jobban elharapódzó botrányba.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után