„A Brexit katasztrofális hatást gyakorolt Nagy-Britanniára, és újra szorosabb kapcsolat kell az EU-val” – a közismert szupermarketlánc vezetője nyilatkozott 1

Az Asda vezére szerint Nagy-Britannia szenved a Brexit „katasztrofális” hatásaitól, és fontolóra kellene vennie egy, az EU-val való szorosabb kereskedelmi kapcsolat kialakításának lehetőségét.

„A Brexit katasztrofális hatást gyakorolt Nagy-Britanniára, és újra szorosabb kapcsolat kell az EU-val” – a közismert szupermarketlánc vezetője nyilatkozott 3

Lord Stuart Rose nemrégiben azt mondta, hogy az Egyesült Királyság és Európai Unió közötti kereskedelem „nem folyik zökkenőmentesen”, és felvázolta, miért kellene minden félnek kompromisszumot kötnie a szorosabb kapcsolatok kialakítása érdekében. Arra a kérdésre, hogy a Brexit milyen hatással volt az üzletre, Lord Rose, a Brexit ellenesek egyik prominens kampányolója azt mondta az LBC-nek: „Katasztrofális”.

A szupermarket lánc vezetője szerint az Egyesült Királyság kilépésének gazdasági következményeinek összegzését a Covid-válság, az ukrajnai háború és a globális lassulás „egyaránt megnehezítették”.

„Ez top téma lesz a közgazdászok számára és lehetőséget biztosít, hogy az elkövetkező 40-50 évben arról vitatkozhassanak, milyen hatásai voltak” – mondta. „Soha nem tudjuk meg pontosan. De higgyetek nekem – jók a megérzéseim –, szenvedtünk. Azt hiszem, mi vagyunk az egyetlen gazdaság a G7-ben, de lehet a G20-ak közt is, amely valójában még mindig nem állt vissza a Covid előtti szintre. Ez azért elég sokat elárul.”

Lord Rose szerint kicsi az esélye annak, hogy az Egyesült Királyság visszatér az EU-ba, de azt mondta, hogy örömmel fogadta a Munkáspárt felhívását az Európával való szorosabb kereskedelmi kapcsolat kiépítésére. Sir Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője elutasította az EU egységes piacához való újbóli csatlakozás gondolatát, de új állat-egészségügyi megállapodást szeretne, hogy „lebontsa a korlátokat” az agrár-élelmiszer-exportőrök előtt.

„A héten hallottam, ahogy a Munkáspárt azt mondta, hogy ne térjünk vissza az egységes piacra, de jobb lenne szorosabb kereskedelmi kapcsolatot kialakítani Európával” – mondta Lord Rose. „Nos, nem érdekel, minek nevezzük, hívhatjuk Mickey Mouse-egyezménynek is, ami engem illet. Ami a lényeg, az az, hogy erősebb kereskedelmi kapcsolatra van szükségünk” – tette hozzá.

Mindemellett felszólította Rishi Sunak kormányát, hogy „tegyen rendbe néhány értelmetlenséget, többek közt az északír helyzet körül, hogy a két legnagyobb kereskedelmi partnerünkkel jobban tudjunk együtt kereskedni. Jelenleg ez ugyanis nem megy zökkenőmentesen.”

Majd hozzátette: „Úgy tűnik, most mind a két oldal hajlandó lenne valamilyen kompromisszumra. Minden a kompromisszumról szól.”

Sir Keir, a munkáspárt vezetője a múlt héten eközben azt mondta, hamarosan részletesebben ismerteti terveit a Brexit „helyrehozását illetően”. Ez azután történt, hogy Lisa Nandy kijelentette, hogy a munkáspárt arra törekszik, hogy az Egyesült Királyságot az állat-egészségügyi normákon és a nemzetbiztonságon kívül több területen is összhangba hozza az uniós jogszabályokkal.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után