Leesett az első hó Londonban… 1

… és azonnal el is olvadt. Egész reggel szakadt a hó a brit főváros számos részén, és az ország sok más területén is. Volt olyan hely is az országban, ahol 10-15 cm hó is leesett a hajnali, kora reggeli órák során.

Angliában, Skóciában, Walesben és Észak-Írországban csütörtökön mindenfelé rengeteg csapadék hullott eső, havaseső és hó formájában egyaránt.

Leesett az első hó Londonban… 3

A brit meteorológiai intézet által érvénybe helyezett figyelmeztetések, amik havazásra és jegesedésre hívják fel a figyelmet, Nagy-Britannia legnagyobb részén továbbra is érvényben maradnak délig, azonban az időjárási előrejelzések szerint a fagyos, esős, havas idő a délutáni órák során tovább halad és elhagyja a térséget.

Leesett az első hó Londonban… 4
Rengeteg ember tett közzé képeket a közösségi oldalán arról, hogy Londonban esik a hó, míg mások arról osztottak meg fényképeket, hogy Oxfordshire-ben és Cambridgeshire-ben is fehérek az utcák, és a kertek.

Persze arról ábrándozni, hogy Londonban hógolyózás vagy szánkózás lesz, habár lehet, de aki itt él, tudja, hogy felesleges, ugyanis a legtöbb helyen egyáltalán nem maradt meg a hó, annak ellenére, hogy több órán át hullott nagy pelyhekben.

Leesett az első hó Londonban… 5

Persze mi magyarok sokan vagyunk, akik imádjuk és mindig nagy izgalommal várjuk a hóesést, főleg kint Angliában, mivel itt ritkább jelenség, jobban ki van rá éhezve mindenki. Leszámítva azt a tényt, hogy a londoni közlekedés teljesen képes megbolondulni akár 2 cm hótól is, de annyira, hogy a metrók késnek majd minden vonalon, a közutakon meg azonnal indokolatlanul nagy dugók keletkeznek. De erről valószínűleg már mindenkinek van legalább egy jó sztorija, aki volt Londonban havazás idején.

Leesett az első hó Londonban… 6

A Met Office meteorológusa, Luke Miall elmondta, hogy a skóciai Loch Glascarnoch környékén Londonnal ellentétben már reggel 6 órára nagyjából 15 cm hó esett le.
Eközben a walesi Vyrnwy-tó környékén nagyjából 5 cm, míg Staffordshire-ben Leeknél 6cm hó esett eddig.

Leesett az első hó Londonban… 7

Wales területén és az ország északi részén egyes utak és vasút szakaszok időjárási zavaroknak vannak kitéve, de az útvonalak többsége normálisan működik. A legtöbb hó Skócia, Észak-Írország, és Észak-Anglia területein esett. A hőmérséklet ugyan Skóciában -4 ° C-ra, délen pedig 1-4 ° C-ra csökkent, azonban a hőmérő higanyszála az előrejelzések szerint emelkedni fog a következő napokban.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után