Beigazolódott a meteorológusok jóslata, legalábbis a legtöbb helyen, ugyanis ma reggelre Londonban és Angliában országszerte leesett az első hó.

croydonsnow

Azt nem tudjuk az angolok mennyire örültek neki, de mi már vártuk. Ráadásul ki gondolta volna, hogy már novemberben lesz hóesés. Az ország déli részét a havazás kora reggelre érte el. A fővárosban volt ahol hó, volt ahol havas eső esett, így az élmény nem mondható teljes értékűnek, de számtalan kép arról tanúskodik, hogy bőven volt olyan része a városnak, ahol ha csak rövid időre is, de elfehéredett az utca, az autók és a háztetők.

EXCLUSIVE ALL ROUND First heavy snowfalls in London / Hertfordshire this morning Pictured Elstree / Borehamwood station BYLINE : ISOIMAGES must be used

A közösségi oldalakon be is indult a posztolgatás ezerrel, meg a képek felrakosgatása, továbbá felmerült a kérdés, hogy mi is számít havazásnak valójában. Ha sokáig esik? Ha megmarad legalább egy napig? Ha tudunk hógolyózni? Szerintetek?

Ez a fotó London belvárosában készült ma délelőtt… Állítólag 🙂

CUUiQNNWEAA1Qjj

Az biztos, hogy nagy szerencse hogy ennyi is esett, ugyanis a fővárosban hajnalban és kora reggel 1C-t mutatott a hőmérő. Ha csak 1 fokkal melegebb lett volna, a hóesés elmarad.

CUUgq6kWEAA64dg

Így sem esett túl sok a fővárosban, de a füves területeken és a kocsik tetején azért összegyűlt egy kevés, és ha hozzávesszük, hogy novemberben és, hogy Angliában, akkor már nem is hangzik olyan rosszul.

CUUgLsNWcAAslqf

A Met Office szóvivője azt nyilatkozta, hogy a felhők gyorsan haladnak dél felé, ezért a jelenségnek hamar vége lesz. Napközben 6-7 fokig fog emelkedni a hőmérséklet, így a hó elolvad mindenhol. A szeles időjárás miatt azonban nagyon hidegnek fogjuk érezni az időt.

Wales, Skócia és Anglia többi részén is havazott az éjjel, de csak az északabbra eső területeken van rá esély, hogy tartósabban meg is maradjon. A hőmérséklet egyébként a jövő hét elejére enyhülni fog az előrejelzések szerint.      Forrás: http://www.standard.co.uk/