Fejenként több ezer fontot fognak felajánlani az illegális bevándorlóknak Nagy-Britanniában, hogy hagyják el az országot 1

A sikertelen menedékkérelmet benyújtóknak 3000 fontig terjedő összeget ajánlanak fel Nagy-Britanniában, hogy az országot elhagyva Ruandába költözzenek vagy visszatérhessenek hazájukba egy új „önkéntes rendszer” keretein belül.

Fejenként több ezer fontot fognak felajánlani az illegális bevándorlóknak Nagy-Britanniában, hogy hagyják el az országot 3

A The Times által elsőként közölt terv egy létező önkéntes rendszernek egy módosított változata, amelynek értelmében a sikertelen menedékkérők készpénzt kapnak, hogy visszatérhessenek hazájukba. Mindenki számára nyitva áll majd ez az opció, akinek a menedékkérelmét az Egyesült Királyság elutasította.

Legfőképp természetesen azoknak szól, akik valamilyen oknál fogva nem térhetnek vissza hazájukba. A kormány már egy jó ideje is igyekszik egy rendszert bevezetni (eddig nem sok sikerrel), amelynek értelmében az Egyesült Királyságba illegálisan érkezett személyeket Ruandába deportálnák. Ezt a tervet a bíróságok eddig blokkolták, mivel aggodalmukat fejezték ki Ruanda biztonságosságával kapcsolatban.

Ezen ellenvetések leküzdése érdekében a kormány most próbálja elfogadtatni a Ruanda biztonságosságáról szóló törvényjavaslatot, amely a kelet-afrikai országot biztonságos helynek minősítené. A BBC-nek azt mondták, hogy ezzel a rendszerrel ellentétben ez az új megállapodás önkéntes alapon működne, és ezért nem függ attól, hogy a törvényjavaslatot a parlament jóváhagyja vagy sem.

A Belügyminisztérium szóvivője ezt nyilatkozta: “Az elmúlt évben 19 000 migráns távozott önként az Egyesült Királyságból, és ez fontos része az illegális migráció elleni küzdelemre irányuló erőfeszítéseinknek. Azok önkéntes Ruandába való áthelyezését vizsgáljuk, akiknek nincs joguk itt lenni, ahol készek befogadni azokat az embereket, akik újjá akarják építeni életüket, és nem maradhatnak az Egyesült Királyságban.”

A sikertelen menedékkérők, akik az áthelyezést választják, az Egyesült Királysággal ellentétben legálisan dolgozhatnak abban az országban. Ruandába emellett érkezésükkor további támogatást is kapnak. A rendszert más, az Egyesült Királyságban maradásra nem jogosult személyek és külföldi bűnözők előtt is megnyitják.

Nincs még pontos dátum arra vonatkozóan, hogy mikor helyezik át az első személyeket a program keretein belül, és nincs meghatározott szám arra vonatkozóan, hogy hányan vehetnek részt a programban.

Stephen Kinnock, a Munkáspárt bevándorlási árnyékminisztere a tervre reagálva azt mondta: “Végre már a kormány miniszterei is felismerik, hogy ruandai programjuknak nincs esélye a sikerre, ezért inkább fizetnek az embereknek, hogy oda menjenek.”

Azt mondta, Ruanda „nagyon korlátozott kapacitással rendelkezik” az emberek befogadására, és hozzátette hogy a brit kormánynak „világossá kell tennie, hány embert terveznek átküldeni ezzel a programmal, és mennyibe fog ez pontosan kerülni.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után