Ezek voltak Nagy-Britannia legrosszabbul teljesítő csomagszállító cégei az elmúlt évben – ezzel érdemes képben lenni 1

A szigetországban működő, legrosszabbul teljesítő csomagszállító cégek listáját nem olyan régen tették közzé – és az egyikük az elmúlt három évben folyamatosan még ennek a listának is a végén végzett, amit azért érdemes észben tartani, amikor rendelni vagy küldeni akarunk valamit.

Ezek voltak Nagy-Britannia legrosszabbul teljesítő csomagszállító cégei az elmúlt évben – ezzel érdemes képben lenni 3

A Citizens Advice Parcels League Table felmérése szerint mindent összevetve az Evri és Yodel állnak az utolsó helyen, mindössze két csillaggal az összesen megszerezhető ötből. Az új elemzés eredményei szerint az elmúlt hónapban több mint 13 millió ember tapasztalt valamilyen problémát a csomagjaik kézbesítése során.

A legrosszabb csomagszállítók közt az első helyen az Amazon végzett összesítésben 2,75 ponttal, őket követi a Royal Mail szintén 2,75 ponttal, a DPD 2,25 ponttal, a lista végén pedig a Yodel és az Evri 2 ponttal. Dame Clare Moriarty, a Citizens Advice vezérigazgatója elmondta, hogy a vásárlókat folyamatosan csalódások érik az ilyen „alacsony színvonalú” szolgáltatások miatt.

A következőket mondta: „Úgy érezzük, ez egy olyan probléma, amelyet túl régóta elhanyagolnak. Továbbra is azt halljuk számos ügyféltől, akik az elveszett, késve érkező vagy sérült csomagjaikkal kapcsolatos problémáikat próbálják megoldani, hogy ez az egész tisztességtelen és időnként költséges teher lett sokak számára.”

“A kiszállítások számának a karácsonyi időszak során jellemző jelentős megugrása miatt a csomagküldő cégeknek sürgősen lépéseket kell tenniük a vásárlók védelme érdekében, és meg kell találniuk a gyakori hibák kiváltó okát.”

A jótékonysági szervezet felmérése szerint a leggyakoribb panaszok között szerepelt, hogy a csomagokat nem biztonságos helyen hagyták, vagy későn érkeztek meg.

Ezek voltak Nagy-Britannia legrosszabbul teljesítő csomagszállító cégei az elmúlt évben – ezzel érdemes képben lenni 4

A kutatás azt is kimutatta, hogy az ügyfelek közel felének további problémái adódtak, amikor a csomagszállítással kapcsolatos problémákat igyekeztek volna megoldani – és ez az arány 60%-ra emelkedett a fogyatékkal élők körében. Szinte minden csomagküldő cég alacsony pontszámot ért el a fogyatékkal élő ügyfelek igényeinek kielégítése terén, 45%-uk azt mondta, hogy nem tudta megosztani fogyatékossága részleteit a céggel.

A leggyakoribb problémák, hogy az ügyfelek nem találták meg a megfelelő elérhetőségeket, vagy csak szimplán nem kaptak választ.

Az Evri ügyfélszolgálati igazgatója, Chris Ashworth a következőt válaszolta a kutatás eredményeire reagálva: „Csalódottak vagyunk amiatt, hogy a Citizens Advice hova helyezett el minket a csomagküldő cégek táblázatában – miután egy évnyi jelentős méretű beruházásokon vagyunk túl, és meghallgattuk ügyfeleink kívánságait szolgáltatásunk fejlesztése érdekében.”

A szállítási problémák leküzdése érdekében Jane Parsons fogyasztói szakértő azt javasolja, hogy a rendelés leadása előtt mindenki ellenőrizze a szállítási információkat.

Azt is hozzátette: „Ha valaki nincs otthon a kézbesítés során – kérdezze meg szomszédját vagy barátját, hogy el lehet-e küldeni a csomagot az ő címükre. Emellett fontos meggyőződni arról, hogy kereskedővel vagy magánszeméllyel van dolgunk az online vásárlás során, mivel a vitás esetek rendezésének módjai eltérőek lehetnek és elég széles skálán mozoghatnak.”

Az értékelések ellenőrzése mindig jó ötlet, hogy megtudjuk, mennyire megbízhatóak a különböző csomagküldő cégek. A hét elején a Royal Mail bejelentette a karácsonyi ajándékok feladásának határidejét, hogy minden esetben biztosan megérkezzenek karácsonyra. Emellett a cég arra is ösztönözte az ügyfeleket, hogy jó előre rendeljék meg az online vásárolt ajándékokat, hogy a karácsonyuk ilyen szempontból biztosan zökkenőmentesen teljen.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után