Lángba borult egy vonat Dél-Angliában 1

Péntek reggel kigyulladt egy vonat Anglia déli részén, Kent területén, kisebb káoszt és nagyobb fennakadásokat okozva a vasúti hálózat számára a régióban.

Lángba borult egy vonat Dél-Angliában 3

A kenti Tűzoltóságot és Mentőszolgálatot 5 óra körül riasztották a helyszínre Sevenoaks közelében, Kentben, miután egy tehervonat lángra lobbant, hatalmas füstfelhőbe borítva az egész környéket. Hat tűzoltóautót is a helyszínre hívtak a Dunton Green vasútállomáshoz, hogy megfékezzék a lángokat.

A közelben lakóknak azt tanácsolták, hogy csukják be az ablakaikat és ajtóikat, hogy elkerüljék a füst belélegzését, és emellett persze azt is tanácsolták nekik, hogy ha egy mód van rá maradjanak távol az incidens helyszínétől.

A tüzet végül reggel 7.45 körülre sikerült eloltania a tűzoltóknak – adta hírül nem sokkal később a BBC. A Network Rail ezt követően azt írta twitteren, hogy Sevenoaks és Orpington között ideiglenesen mindkét vonal le van zárva, és arra figyelmeztetett, hogy az útszakaszról a törmelék eltávolítása akár egész délelőtt eltarthat.

Lángba borult egy vonat Dél-Angliában 4

A Network Rail a következőket írta az eset kapcsán: „Miután elvittük az útból a sérült vagont, meg kell vizsgálnunk, hogy nem sérült-e a pálya, és hogy adott esetben milyen javításokra lehet szükség. Még nem tudjuk pontosan, mi okozta a tüzet, de együtt dolgozunk a nyomozást végző Kenti Tűzoltó és Mentőszolgálattal. Jelenleg is rengeteg ember dolgozik a helyszínen, hogy az utasok újra útnak indulhassanak, mert ez számunkra az első számú szempont.”

A Southeastern Railway az incidenst követően ideiglenesen vonatpótló buszokat indított, és egyes vonatokat más állomásokra terelt. Személyi sérülés szerencsére nem történt, azonban a tűz okát egyelőre még nem sikerült feltárni.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után