Holnaptól utalják a következő 300 fontot emberek millióinak a bankszámlájára Nagy-Britanniában 1

Az Egyesült Királyságban háztartások milliói kapnak hamarosan újabb 300 GBP megélhetési költség támogatást. A közvetlenül a Munka- és Nyugdíjügyi Minisztériumtól (DWP) származó pénzösszeg a második lesz az ígért három kifizetés közül, így összesen 900 fontot ad a kormány emberek millióinak ebben az adóévben.

Holnaptól utalják a következő 300 fontot emberek millióinak a bankszámlájára Nagy-Britanniában 3

Azok a háztartások, amelyek jogosultak és valamilyen rászorultságtól függő támogatásban részesülnek, például Universal Credit, Pension Credit vagy épp tax credits-ben, a legfrissebb előrejelzések szerint október 31. és november 19. között kapják majd meg a következő 300 fontos összeget.

Azok az emberek, akik csak „tax credits”-et kapnak, és nem jogosultak a DWP más támogatásaira, a 300 GBP-t a HMRC-től november 10. és 19. között kapják majd meg. A kifizetések adómentesek, nem számítanak bele az összesen kapható támogatás maximumába, és nincsenek hatással a jelenlegi juttatásokra – közölte a kormány.

A jogosult nyugdíjasok az ún. „winter fuel payment”-en felül további 300 GBP kifizetést is kapnak még az idén.

A megemelkedett megélhetési költségek újabb 300 GBP-os támogatását automatikusan és közvetlenül a jogosultak bankszámlájára küldik ki, ami azt jelenti, hogy senkinek nem kell külön igényelnie, nem kell kapcsolatba lépniük az önkormányzattal és semelyik hatósággal, és nem kell semmit sem tenni, hogy megkapják. Ide tartoznak a „tax credits”-et kapók is akik a HMRC-től kapják majd meg az összeget.

Jeremy Hunt pénzügyminiszter azt mondta: „Az infláció felére csökkentése és az áremelkedések kordában tartása a legjobb módja a számláikkal küszködő háztartások támogatásának. De eközben az is helyes lépés, hogy társadalmunk legkiszolgáltatottabbjain segítünk, és ez a mostani megélhetési költség támogatás egy háztartásonként átlagosan 3300 GBP értékű támogatási csomag része az idei év során, és a célja, hogy a nehézségekkel leginkább küzdőket segítse.”

A DWP több mint hétmillió háztartásnak utalja el majd az összeget, a HMRC pedig körülbelül 830 000 további családnak, így a megélhetési költség támogatásra jogosult háztartások száma körülbelül nyolcmillió háztartás összesen.

Az embereket azonban arra figyelmeztetik, hogy figyeljenek oda a magukat kormányzati szervnek kiadó csalókra – mivel a megélhetési költség támogatást automatikusan fizetik, így semmiféle adatunkat sem kell megadni senkinek a pénz megkapásához.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után