Közeli országok, ahol egész évben meleg van – nézd meg te is 1
Young girl by the pool

Ha te is azok közé tartozol, akik ki nem állhatják a hideget, és a hazai kemény mínuszok helyett inkább koktéloznának egy szép és nyáriasan meleg országban, akkor érdemes az alábbi tippeket elolvasnod. A következőekben három olyan, hazánkhoz közeli helyet mutatunk be, amely egész évben kellemes klímával várja a nyár és a napsütés szerelmeseit.

Közeli országok, ahol egész évben meleg van – nézd meg te is 3

  • Spanyolország

Spanyolország igazi mediterrán hangulatot áraszt szubtrópusi klímájával, ahol a tél szinte olyan, mint nálunk a tavasz. Sosincs mínusz, és mindig garantáltan sütkérezhetünk a tengerparton anélkül, hogy tartanunk kéne a hidegtől. Az ország pedig nem csak a klímájával varázsol el minket, hanem a pezsgő kulturális és gasztronómiai sokféleségével is. Az ország több részre osztható, és többféle programot kínál az odalátogatónak. Ha valóban érezni szeretnénk a soha véget nem érő nyár melegét, akkor repüljünk Málaga felé, közel az afrikai partokhoz. Itt garantált a homokos tengerpart, a koktélszürcsölés és a meleg, nyári időjárás még decemberben is. Azonban az ország nem csak a trópusi pihenés egyik legközelebbi helyszíne számunkra. Ha kedvünk tartja, akár egy egész körutazást is tarthatunk Spanyolországban, például egy barcelonai kezdőponttal, ahonnan aztán – akár autót bérelve – eljuthatunk egészen a trópusi Málagáig, miközben megismerkedünk a latin életérzés megannyi formájával. Merthogy Spanyolországban számtalan arcát megtaláljuk ennek. A zene, a tánc, és a pezsgés mellett felfedezhetjük a kedves vidéki falvacskák sajátos hangulatát, azokat a kis részeket és halászfalvakat, amelyeket Salvador Dalín keresztül Pablo Picassóig mindenki a szívébe zárt. Hogyan jussunk el a leghatékonyabban Spanyolországba? A repülőjegyek Barcelona tekintetében általában kifejezetten olcsók, főleg ha jó előre foglaljuk őket egy profi keresőportálon. A fővárosba érkezve pedig mi dönthetünk arról, hogy továbbrepülünk Afrika felé, busszal tesszük meg a távot vagy autót bérlünk majd.

Közeli országok, ahol egész évben meleg van – nézd meg te is 4

  • Portugália

Óceán, bálnák, portói bor és orchideák. Többek között ez az, ami vár arra, aki meglátogatja a Spanyolországgal szomszédos Portugáliát. Pedig sokaknak valahogy nem pont ezek jutnak az eszébe, mégis Portugália az egyik legkülönlegesebb európai helyek közé tartozik, ahol északon még hűvösebbek a telek, de Afrika felé már a legnagyobb európai fagyok közepette is kellemes időben pihenhetünk. A klíma itt ugyan csapadékosabb, cserébe páratlan növényvilágot csodálhatunk. Spanyolországhoz hasonlóan unatkozni pedig itt sem fogunk, hiszen többféle irányba terülhetjük a programjainkat. Túrákat tehetünk akár Madeira szigetén, megkóstolhatjuk a legendás portói bort valamelyik hangulatos óceánparti vendéglőben, vagy épp Portoban. Ha pedig szimplán csak lazulni és szórakozni szeretnénk, akkor Lisszabon pezsgő, lüktető, mégis történelmi értékekkel teli nagyvárosát semmiképp se hagyjuk ki.

  • Ciprus

Ha igazi lustálkodós pihenésre vágyunk, ahol a koktélok és a szikrázó napsütés kap főleg szerepet, akkor egyértelmű, hogy Ciprusra kell mennünk. A szigetország türkiz vizével, igazi mediterrán sziesztáival és persze pálmafáival, homokos partjaival várja a pihenő turistákat egész évben. Ha pedig télen utazunk, készüljünk fel arra, hogy garantáltan a nyugalom szigetére kerülünk majd. Cipruson ugyanis a főszezon télen már lecseng, és igaz, hogy ilyenkor az óceán vize hűvös már, ám cserébe zajos turistáktól mentesen fedezhetjük fel a sziget megannyi kincsét. Ráadásul Ciprus esetében is a repülőjegy olcsón megúszható.

Közeli országok, ahol egész évben meleg van – nézd meg te is 5

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után