Közel 1 millió alacsony jövedelmű háztartásnak érkezik újabb 300 font támogatás a következő 1 hétben a számlájára Nagy-Britanniában 1

Körülbelül 840 000 háztartásnak kell a pénteki naptól kezdődően megkapnia az újabb 300 GBP megélhetési költség támogatást, amellyel a brit kormány segítséget nyújt a megemelkedett számlák kifizetésében.

Közel 1 millió alacsony jövedelmű háztartásnak érkezik újabb 300 font támogatás a következő 1 hétben a számlájára Nagy-Britanniában 3

Azok, akik a Tax Credits valamilyen formájában részesülnek, tehát alacsony jövedelműek, és nem részesülnek más támogatásban, jogosultak a HM Revenue and Customs (HMRC) újabb 300 fontos kifizetésére. Ezzel párhuzamosan a Munka- és Nyugdíjügyi Minisztérium (DWP) a három 300 GBP-os részletből a másodikat szintén most fizeti az egyéb támogatásokat, például Universal Credit-et és pension credit-et kapó háztartásoknak.

A DWP október 31-én kezdett el utalni a jogosult a háztartásoknak, és november 19-ig minden háztartásnak meg kellene kapnia a pénzt a tervek szerint. Ezzel kapcsolatosan további részleteket itt olvashatsz.

Angela MacDonald, a HMRC vezérigazgató-helyettese a következőket mondta a támogatás kapcsán: „A 300 GBP értékű megélhetési költség támogatás további pénzügyi segítséget nyújt a Tax Credits-re jogosult ügyfeleknek az Egyesült Királyságban. Emellett még egy további kifizetés lesz, amit 2024 tavaszáig folyósítanak majd az arra jogosultaknak. A HMRC ügyfelei automatikusan megkapják a z említett kifizetést, anélkül, hogy bármiféle teendőre lenne szükségük, hogy ez a lehető legegyszerűbb legyen a számukra.”

A HMRC által a Tax Credits-et igénybe vevő ügyfeleknek fizetett összeg HMRC COLS néven jelenik majd meg a bankszámla kivonatokon – utalva a megélhetési költségek támogatásra. Azok, akik a kifizetést a DWP-től kapják, az NI számukat fogják látni, illetve a DWP COL feliratot a beérkezett összeg mellett.

Ha valaki nem kapta meg a megélhetési költség támogatást, de úgy gondolja, hogy jogosult arra, akkor november 20-ig még ne lépjenek kapcsolatba a HMRC-vel. Ez azért van így, hogy a bankjuknak, vagy egyéb pénzintézetüknek legyen ideje feldolgozni az összes kifizetést.

Az, hogy korábban megkapták a megélhetési költség támogatás egyik előző összegét, viszont nem garantálja, hogy egy adott személy vagy háztartás a jövőben is megkapja azt. Minden egyes kifizetéshez meg kell felelni a gov.uk oldalon közzétett egyéni jogosultsági feltételeknek.

A kifizetések automatikusan a bankszámlákra történnek, a Tax Credits-et kapók körében is, ezért, ha utasításokat kapnánk a pénzhez való hozzáférés kapcsán, akkor az valami átverés lesz, ugyanis sokan vannak, akik megpróbálják kihasználni a rendszert, hogy a támogatásban részesülők személyes adatait megszerezzék.

A szóban forgó kifizetések mind adómentesek, nem számítanak bele az igényelhető támogatások maximum értékébe, és nem lesznek hatással a már igényelt támogatásokra sem.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után