Tömegesen hagynák ott a munkahelyeiket a dolgozók Nagy-Britanniában, ha a munkáltatójuk visszarendelné őket az irodába dolgozni 1

Az Egyesült Királyságban dolgozó munkavállalók több mint egyharmada nyilatkozott úgy, hogy felmondana a munkahelyén, ha munkaadója megkövetelné, hogy teljes munkaidőben térjenek vissza az irodába – derült ki a kutatásból, amely azt mutatja, hogy a munka világa mennyit változott az első Covid lezárás óta.

Tömegesen hagynák ott a munkahelyeiket a dolgozók Nagy-Britanniában, ha a munkáltatójuk visszarendelné őket az irodába dolgozni 3

A LinkedIn professzionális hálózatépítő oldal adatai szerint 10 alkalmazottból hat fontolgatja a munkahely váltást ebben az évben, bár a csoportból minden ötödik személy azt mondta, hogy továbbra is a jelenlegi pozíciójában maradna, ha továbbra is tudna állandóan homeoffice-ban lenni, vagy egyszerűen csak a korábbiaknál rugalmasabban dolgozni.

A nők különösen vágynak a nagyobb rugalmasságra a munkahelyen, és több mint a megkérdezettek fele (52%) számolt be arról, hogy a rugalmasság hiánya miatt hagyta el, vagy fontolgatja munkahelye otthagyását – derül ki a kutatásból, amely a LinkedIn adatait több munkavállalói felmérés eredményeivel kombinálta.

A munkavállalók válaszait további bizonyítéknak tekinthetjük arra vonatkozóan, hogy a munkaadóknak továbbra is rugalmasságot kell kínálniuk a dolgozók számára a munkaerő toborzása és megtartása érdekében, különösen a szűkös munkaerőpiacon. A munkaadók többsége hibrid modellt vezetett be, még akkor is, amikor a Covid korlátozásokat enyhítették, és a munkavállalók megoszthatták az idejüket a munkahelyük és az otthonuk vagy egy másik helyszín között.

A kutatás azonban azt jelzi, hogy az elmúlt 10 hónapban a távmunkák aránya csökkent, és az Egyesült Királyságban meghirdetett összes pozíciónak mindössze a 11%-ára esett vissza, ami 30%-os csökkenés az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A LinkedIn azt találta, hogy az otthonról végezhető munkák iránti kereslet meghaladta a kínálatot az Egyesült Királyságban, februárban a távmunkákra beadott jelentkezések több, mint ötödét (22%) tették ki az összes jelentkezésnek. Ennek ellenére az Egyesült Királyságban és külföldön működő vállalatok vezetőinek csaknem fele (49%) azt nyilatkozta, hogy jobban szeretné, ha alkalmazottai gyakrabban dolgoznának az irodában.

Ngaire Moyes, a LinkedIn egyesült királyságbeli országos menedzsere azt mondta, sok munkavállaló nem akarja, hogy az élet visszatérjen a Covid előtti állapotba. „Tudjuk, hogy a rugalmasság mindenféle előnnyel jár – beleértve azt is, hogy hatalmas motivációt jelent a munkavállalók számára –, ami azt jelenti, hogy a munkaadóknak ezt figyelembe kell venniük, amikor a legjobb tehetségeket igyekeznek bevonzani” – mondta. „Azonban ez egyfajta komplexitást is teremt a vezetők számára.”

A kollégákkal való szocializáció további motiváció lehet a dolgozók számára, hogy gyakrabban látogassák meg az irodát. Az Egyesült Királyságban dolgozó alkalmazottak csaknem harmada (30%) nyilatkozott úgy, hogy idén több időt szeretne tölteni kollégáival, míg hasonlóan sokan nyilatkozták azt, hogy idén gyakrabban akarnak bemenni a munkahelyükre.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után