koronavírus Anglia

Nemrégiben jelentették be, hogy koronavírus kimutatásához használt tesztelő eszközök egy része, koronavírussal fertőződött. Azt egyelőre nem tették közzé, hogy mekkora szállítmányról van szó, csak annyit közöltek, hogy a Nagy-Britanniába kiszállításra kerülő teszterek egy részéről van szó.

A kormány az elmúlt hét során jelentette be, hogy a tervek szerint a naponta elvégzett tesztek számát szeretnék felemelni 25000-re, méghozzá legkésőbb április végéig, ha lehetséges. Ennek a célnak az eléréséhez privát cégeket is megkértek, hogy segítsenek a termelésben.

Az egyik gyártó cég azonban, a luxembourgi székhelyű Eurofins hétfőn azt jelezte az Egyesült Királyság laboratóriumainak, hogy a szállítás késni fog, mivel az eszközök egy része koronavírussal szennyeződött – jelentette a Telegraph.

Ez azonban elvileg nem befolyásolja majd jelentősen az Egyesült Királyság tesztelési erőfeszítéseit – állította egy kormánypárti forrás a cikkben. A szállítmányt továbbá, ami szennyeződött, még nem kezdték el használni, tehát nem fog további fertőzéseket eredményezni. A hír nem sokkal azt követően látott napvilágot, hogy folyamatosan eltérő nyilatkozatok terjengtek a médiában arról, hogy mennyi tesztet is hajtanak végre jelenleg Nagy-Britannia szerte.

Michael Gove kabinet miniszter vasárnap elmondta, hogy az Egyesült Királyságnak sikerült elérnie a napi 10 ezer teszt elvégzését országos szinten. Azonban a brit közegészségügy később olyan számadatokat tett közzé, amelyek azt mutatták, hogy az elmúlt 24 órában valamivel több mint 8000 tesztet végeztek csak el, bár az NHS kapacitása több mint 10 000 volt.

Anthony Costello professzor, aki most a University College Londonban dolgozik, elmondta a BBC Radio 4 Today programjának, hogy az Egyesült Királyság nem használja ki megfelelően az erőforrásait.  Mindeközben olyan országok, mint pl. Németország, naponta 70 000 tesztet is elvégez.

„Ha például Korát nézzük, ők 490 000 tesztet végeztek el. A halálozási arányuk pedig mindössze három a millióhoz, és sikerült megfékezniük a vírust. Nem igazán értem, miért nem tudjuk mind a 44 laboratóriumunkat üzembe helyezni, és sokkal több tesztet elvégezni.” – magyarázta nyilatkozatában a professzor.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után