Koronavírus UK: friss infók az oltással és a korlátozásokkal kapcsolatban 1

Brüsszel azzal fenyegetőzik, hogy blokkolja a koronavírus elleni oltások Nagy-Britanniába történő szállítását, ugyanis vita alakult ki az EU és a britek közt, mivel a szigetország nem igazán akar az EU-nak küldeni a saját oltásaiból.

Koronavírus UK: friss infók az oltással és a korlátozásokkal kapcsolatban 2

A vitát még jobban elmérgesíti, hogy Skócia első minisztere Nicola Sturgeon azt nyilatkozta, hogy nyilvánosságra fog hozni a brit vakcina gyártással kapcsolatos bizalmas adatokat, annak ellenére, hogy a miniszterelnök külön kérte, hogy ne tegyen ilyet. Azért kezdett el ezzel fenyegetőzni, mert megvádolták, hogy Skóciában nem halad az oltási program megfelelő sebességgel. Ez pedig most oda vezetett, hogy azzal is meg lett vádolva, hogy titokban az EU pártját fogja a vakcinakérdésben.

Eközben az új Novavax Covid-19 vakcina harmadik fázisú vizsgálatai 89,3 százalékos hatékonyságot mutattak ki a vírussal szemben. Megállapították, hogy az oltóanyag az eredeti törzzsel szemben 95,6% -os, az új „mutáns” variánsokkal szemben pedig 85,6% -os hatékonyságot mutat. Amennyiben az új oltás hivatalosan is zöld utat kap, Nagy-Britannia 60 millió dózist tervez belőle rendelni, amint lehet.

Ma hivatalosan is bejelentésre kerül, hogy Wales területén három héttel meghosszabbítják a Lockdownt. A walesi kormány szerint a Covid-19 helyzet „javul”, de további három hétig még szükség van a 4. szintű korlátozásokra, hogy „az NHS-nek legyen elég ideje helyreállni”.

Egy összeesküvés elméletekkel foglalkozó férfi, aki azt állította, hogy a koronavírus kamu, egy nappal azután életét vesztette, hogy pozitív lett a Covid tesztje. Gary Matthews, a shropshire-i Shrewsbury-ből, gyakran osztotta meg online a véleményét, gondolatait a Covid-19 kapcsán, és köztudottan nem volt hajlandó maszkot viselni. A 46 éves férfi január 13-án halt meg, egy hétig tartó betegeskedést követően.

Koronavírus UK: friss infók az oltással és a korlátozásokkal kapcsolatban 3

A miniszterelnököt a koronavírus-korlátozások megszegésével vádolták, és feljelentést tettek ellene a hatóságoknál, amiért csütörtökön Skóciába látogatott. A skóciai rendőrség közölte, hogy „kis számú” panasz érkezett Boris Johnson skóciai kiruccanása miatt. Még skócia első minisztere, Nicola Sturgeon is azt nyilatkozta az eset kapcsán, hogy nem volt létfontosságú a látogatása, és hogy „nem volt elragadtatva attól, hogy a járvány kellős közepén látogatóba jön”. De a rendőrség természetesen rögtön megvédte, hogy Johnson útja hivatalos munkacélú látogatás volt, amihez minden joga megvan, mint Nagy-Britannia miniszterelnöke.          Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után