Komoly adóemelések és kiadáscsökkentések következnek Angliában, ami mindenkit érinteni fog 1

Úgy tűnik, mindenki számára „durva” adóemelések várhatók Nagy-Britanniában, miután a kormány az ország pénzügyeiben keletkezett 50 milliárd GBP-s „feketelyukkal” igyekszik megküzdeni. Két és fél hét van hátra már csak az őszi nagy bejelentésig a költségvetést illetően és Rishi Sunak és Jeremy Hunt most keresik a módját, hogyan tegyék rendbe az ország pénzügyeit a zűrzavaros időszak után.

Komoly adóemelések és kiadáscsökkentések következnek Angliában, ami mindenkit érinteni fog 3

A The Telegraph értesülése szerint a pénzügyminiszter a hiányt 50/50 arányban megszorításokkal és adóemelésekkel kívánja pótolni. Célzott lehet a közszféra fizetése, és a munkavállalóknak 2%-os bércsökkentés is következhet, ami hatalmas reálbércsökkentést jelentene a két számjegyű inflációt is hozzákalkulálva.

Állítólag be akarják fagyasztani azt a küszöböt is, amelynél az emberek jövedelemadót és társadalombiztosítást kezdenek fizetni, ami sokak számára szintén az elkölthető fizetésük csökkenését jelenti majd. Mr. Hunt korábban arra utasította a kabinet valamennyi miniszterét, hogy találjanak „hatékonyság növelő megoldásokat” a saját kormányhivatalaikon belül.

Egy magát meg nem nevező pénzügyminisztériumi forrás azt mondta a lapnak: „Ez durva lesz. Az igazság az, hogy mindenkinek több adót kell fizetnie, ha fenn akarjuk tartani a közszolgáltatásokat. Miután több száz milliárd font kölcsönt vettünk fel a Covid-19 járvány miatt, és hatalmas energiaszámla-támogatást vezettünk be, nem leszünk képesek betölteni a fiskális fekete lyukat pusztán kiadáscsökkentéssel.”

A Resolution Foundation agytröszt felvázolt néhány lehetőséget a kormány rendelkezésére álló meglehetősen kellemetlen opciók közül. A beruházási kiadásokat 10 milliárd fonttal lehet csökkenteni, de ez rendkívül negatív hatással lenne a növekedésre egy olyan év előtt, amikor már eleve recesszió várható.

A „megszorítás mint lehetőség” a már csontig megnyirbált osztályok költségvetésének csökkentését jelentené, de a szervezet arra figyelmeztetett: „Nehéz felfogni, hogyan tudna a Pénzügyminisztérium hitelesen megtakarítani több mint 20 milliárd fontot a napi közszolgáltatási kiadások csökkentésével”.

Rövidesen az is kiderül, hogy Hunt és Sunak újra bejelentik-e az NI emelését. A 2026-27-ig 15 milliárd fontot jelentő NI emelést a miniszterelnök jelentette be, amikor még pénzügyminiszter volt, de Liz Truss katasztrofális miniköltségvetésében ezt visszavonták.

A Resolution Foundation munkatársa, James Smith a következőket mondta: „A múltba visszatekintve számíthatunk rá, hogy ez az állami beruházások csökkentését vonja majd maga után, amelyet könnyű ugyan bejelenteni, de hosszabb távon visszafogják a gazdasági növekedést. További megszorítások is valószínűek a közszolgáltatások terén, de ennek hiteles korlátai vannak, mivel a közszolgáltatások már most is 22 milliárd GBP-s megszorításokkal néznek szembe a magas infláció miatt. Ez tehát azt jelenti, hogy az őszi nagy bejelentés valószínűleg adóemelésekkel is jár majd, nem csak kiadáscsökkentéssel.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után