Költözés és csomagszállítás a koronavírus ideje alatt 1

Sok embert foglalkoztat, hogy mennyire és hogyan lehet mozogni Európában. Mi a helyzet a határokon? Működnek a csomagszállítók? Lehet költözni? Nagy általánosságban mennyire ellenőrzik az autósokat az országokban való be- és kilépéskor? A kérdések és a körkép megválaszolására a Hunparcel-t kérdeztük.

Első kérdésünk, lehet-e költözni Európán belül? Vannak-e retorziók ezzel kapcsolatban?

Köszönjük a megkeresést. Igen, lehet költözni! Jelenleg a teherforgalomban nincsenek fennakadások és minden zavartalanul üzemel. Kevesebb a teher forgalom a cégek és a gyártás leállása miatt, de akik működnek azok tudnak. Mi is minden héten szállítunk csomagokat, költözéseket bonyolítunk le Anglia és Magyarország között mindkét irányból. Nálunk csak egy kicsi forgalom visszaesés észlelhető e pillanatban.

Mi a helyzet Európa határain?

Itt már összetettebb a kérdés, mert nem mindegy, hogy milyen állampolgár és hova megy. Személyautóval mindenképpen csak az anyaországban lehet megállni. A többi országon át kell menni az autóknak, akik nem állampolgárok. Pl egy román rendszámos gépjárművel Magyarországon csak a kijelölt pihenőknél lehet megállni, majd az országot 24 óra alatt el kell hagyni. Teherforgalom szempontból a mi útvonalunkon nincs fennakadás, kivéve a magyar és a német határt, ahol kiszámíthatatlan időtöltésre lehet számítani. Néha 5-10perc az átjutás, néha pedig akár 1-2 óra is lehet (Hegyeshalom). Mostanában pedig ugyanez a helyzet az osztrák-német határon is. Ott is bevezették az ellenőrzést.

hunparcel koronavírus

Milyen ellenőrzések vannak?

Nálunk személy szerint mindig csak a sofőrt ellenőrzik. Testhőmérsékletet mérnek és megkérdezik honnan jött, jól érzi-e magát, nem betegeskedik-e. A procedúra pár perc és mehetünk is tovább.

Angliában tudtok még dolgozni?

Igen, a szállítások nem álltak meg. Stratégiai fontosságot élvez, hogy minden a megfelelő helyre eljusson és időben. Mi is heti több napon gyűjtünk csomagokat Londonban és Anglia számos pontján. Furgonokat, kamionokat nem szokták ellenőrizni. Viszont ha jól tudom, személyautóval nyomós érv kell, ha valakinek el kell indulnia, nem lehet csak úgy flangálni, nézelődni.

Aki most szeretne szállítani, hazaköltözni annak mit javasolsz?

Természetesen, hogy hívjon fel minket, vagy írjon emailt és segítünk. Ebben az időben is lehet költözni, de sok cég mostanában nem elérhető úgy hallottam. Minden munkánk és minden címről felvett küldeményünk maximum 5-7 nap alatt célba ér még ebben a nehéz helyzetben is. Heti szinten szállítunk.

Költözés és csomagszállítás a koronavírus ideje alatt 2

Hogyan védekeztek a vírus ellen? Milyen óvintézkedéseitek vannak?

Van erről egy tájékoztatásunk a weblapon is, amit hetente frissítünk. Minden futárnál van maszk és gumikesztyű. Próbáljuk a készpénz forgalmat minimalizálni és az utóbbi pár hétben nem szükséges az ügyfeleknek aláírni a szállítólevelet. Költözés esetén pedig megtartjuk a 2m távolságot az ügyféllel. Így szabadon tudunk mozogni az ingatlanban. Illetve fontos, hogy 1-2 csomag esetén mindenképpen az ajtó elé legyen kikészítve a csomag, így is csökkentve az idegen helyre való belépést.

Londonon belül vannak változások?

Az ingatlan irodák nem írhatnak alá új szerződéseket, vagyis csak a folyamatban lévő átadások, vagy költözések működnek egyelőre. Mi is csak ezekből a munkákból tudunk dolgozni. Utána várható egy kis szünet, vagy leállás ebben az ágazatban, amíg újra nem engedik a teljes piac megnyitását.

Köszönjük a válaszokat. Sok sikert a jövőben!

Én köszönöm, hogy megkerestetek minket.

Üdvözlettel,

Daniel B.

Hunparcel Group / www.hunparcel.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után