koronavírus alkohol

A fokozott alkoholfogyasztás a koronavírus világjárvány ideje alatt akár egy „második egészségügyi válsághoz” is vezethet – figyelmeztettek a kutatók. A Portsmouthi Egyetem kutatói attól tartanak, hogy a kijárási korlátozás óta tapasztalható megemelkedett alkoholfogyasztás, hosszabb távú egészségügyi problémákat is okozhat az ilyen szempontból már eleve veszélyeztetett helyzetben levő személyek számára. Ennek kapcsán el is indítottak egy közvéleménykutatást.

koronavírus alkohol

Az egyetemi kutatók egy csoportja azon kezdett el dolgozni, hogy jobban megértsék, hogy hány ember fordul az alkoholhoz, így kezelvén a stresszt, a szorongást és unalmat a járvány miatt bevezetett korlátozások alatt. A kutatás nemsokkal azután vette kezdetét, hogy nem olyan rég a Nielsen nevű adatelemzéssel is foglalkozó vállalat egy olyan statisztikát tett közzé, mely szerint a az alkoholos italok online értékesítése 291%-kal emelkedett a koronavírus járvány kezdete óta.

Az Alcohol Change által készített egy másik kutatás szerint a megkérdezett emberek közül minden 14. ismerte el, hogy ő maga vagy a környezetében levők közül legalább egy ember többet iszik mint eddig, ami fokozott feszültséget és meg több konfliktust okozhat az adott háztartásban. Ez Nagy-Britannia teljes lakosságára vetítve több mint 3 millió ilyen szituációban levő felnőttet jelent.

„A járvány miatti bezártság sokaknál vezethet az alkohol megemelkedett mennyiségű fogyasztásához, és emiatt addikció kialakulásához, vagy korábban ilyen problémákkal küzdőknél az alkoholizmus újra kialakulásához. Ez még nagyobb terhet rak a kábítószerekkel és alkohollal foglalkozó egészségügyi szervekre, de úgy általában a teljes egészségügyre is, ráadásul nemcsak a járvány ideje alatt, hanem valószínűleg azt követően is.” – – mondta Dr. Matt Park a Portsmouth Egyetem egyik alkalmazottja.

„Példa nélküli, hogy a világon egyszerre ennyire sok millió ember legyen huzamos ideig elzárva a munkahelyétől, a barátaitól és a családjától. Hogy ezzel a szituációval ki hogyan próbál megbirkózni az egyénenként eltérő, azonban számtalan bizonyíték, esemény és történet bizonyítja, hogy világszerte rengetegen fordulnak az alkoholhoz.” – tette hozzá Dr. Park.

„Azt, hogy a kijárási korlátozás hogyan alakul, és hogy mi lesz ennek az egésznek a vége, nem tudjuk, de a kutatások arra engednek következtetni, hogy az ilyen mértékben megemelkedett alkoholfogyasztás akár egy második egészségügyi krízist is eredményezhet. A hosszútávú elzártságnak, a rengeteg alkoholfogyasztással együtt a társadalom egészére gyakorolt hatása nem tudjuk pontosan miket eredményezhet…

…Az alkohollal való visszaélés a megelőzhető halálozások egyik elsőszámú kiváltó oka, évente világszerte körülbelül hárommillió ember halálát okozza”

A felmérés elindítása óta eltelt több, mint egy hétben már a világ minden tájáról elkezdtek feliratkozni az emberek, beleértve az Egyesült Államokat, Ausztráliát, az Egyesült Királyságot, és Európa más országait is.

„Idővel reméljük, hogy az eredmények segítenek majd az egészségügyi szervezeteknek és a kormányoknak egy esetleges második egészségügyi válságra való felkészülésben, aminek a kialakulása sajnos egyáltalán nem kizárt, ha az alkoholfogyasztás továbbra is világszinten ilyen ütemben folyik tovább.” – mondta James Clay, PhD hallgató, aki a felmérés adminisztrálásáért felelős.

Te veszel-e észre változást az alkoholfogyasztási szokásaidon, vagy esetleg a környezetedben lévőkén?      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után