Kitört a ketrecéből egy hatalmas gorilla a londoni állatkertben 1

Ki kellett hívni a rendőrséget ma, azaz csütörtök délután a londoni állatkerthez, miután kiszabadult a gorillák ezüsthátú alfahíme a ketrecéből, ráadásul mindez az épp arrafelé bámészkodó turisták és járókelők közt történt.

gorilla

London híres állatkertjében az elmúlt pár órában hatalmas káosz uralkodott el, és az elszabadult állatra figyelmeztető szirénák is szóltak, miután az egyik gorilla kitört ketrecéből. Az állat a szemtanúk elbeszélései alapján váratlanul többször egymás után nekirohant a ketrec falaként funkcionáló üvegfalnak, ami lehetséges, hogy megadta magát.

Az incidens idejére a teljes épületkomplexumot lezárták, így senki sem tudta elhagyni magát az állatkertet. Az így ott rekedt emberek ott bújtak el, ahol tudtak, sokan kisebb épületekbe, faházakba vagy épp wcbe menekültek be, mialatt a rendőrség és a komplexumban dolgozó alkalmazottak közös erővel indultak az állat felkutatására. Több szemtanú is beszámolt róla, hogy látták, amint a rendőrök fegyverekkel rohantak az állat után. Azt sem lehetett tudni, hogy az állat elfogására odarendelt alakulatnál éles lőszer van a fegyverekben, vagy csak altató lövedék.

Az konkrétan egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan hogyan szökött meg az állat, de arról többen is beszámoltak az elmúlt órákban, hogy közelről látták, amint a felbőszült vezérhím teljes erőből többször is nekirohan a ketrece üvegfalának.

„Éppen ott jártunk a gorilláknál, amikor az állat többször is nekirohant az üvegfalnak. Akkor nem sikerült betörnie, de láttuk ahogy a nap folyamán már korábban többször is nekiment.” – mesélte a Standardnak a 22 éves Jonny Brires, aki szintén az állatkertben volt a „nagy szökés” idején.

„Itt a gorilla 30 perce, pusztán 2 másodperccel az előtt, hogy nekirohan a plexinek.” – írta az egyik közösségi oldalon a kép készítője.

CuqdyGZWAAEgAQq

Többen is beszámoltak arról, hogy épp menni készültek, amikor a sziréna megszólalt az állatkert teljes területén. Aztán látták az ott dolgozókat rohanni és odakiabáltak nekik, hogy menjenek be zárt helyre. Ezt követően ezt a csoportot beirányították az akváriumba majd rájuk zárták az ajtót.

CuqV19PXYAAOH9k

„Vagy fél órát, esetleg 45 percet lehettünk bent. Fogalmunk se volt, hogy mi történik, de aztán az egyik alkalmazott megnyugtatott bennünket, és közölte, hogy ez a sziréna azt jelzi, hogy egy állat kiszabadult. Valamikor háromnegyed hat környékén engedhettek ki bennünket.” – mesélte egy másik tanú.

Többen is eléggé bepánikoltak a nagy riadalom láttán, volt aki pánikrohamot is kapott. Az akváriumba bazárt csapat azt is elmesélte, hogy nem igazán érezték magukat biztonságban, mivel az ajtó üvegből volt és automata, fotocellás ajtó volt.

Meg nem erősített hírek szerint az incidens szerencsésen végződött, mert sikerült az állatot elkapni, mielőtt bárkiben kárt tehetett volna, és neki sem lett baja. A jelenet tehát a King Kongból elmarad és nem lesz felhőkarcolóra mászás. Remélhetőleg ilyen nem fordul elő többet!       Forrás: standard

 [fblike]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után