Kiszivárgott, hogy a királynő melyik oldalon áll Nagy-Britannia kilépése kapcsán 1

Nagy vita alakult ki a királynő Brexittel kapcsolatos véleményéről. Azt állítják, hogy a Királynő az EU-ból való kiválást támogatta a referendum során.

queen

Laura Kuendberg, a BBC politikai szerkesztője azt mondta, hogy őt már hónapokkal az előtt tájékoztatták Őfelsége állítólagos megjegyzéséről, még mielőtt az megjelent volna a The Sun-ban „Queen backs Brexit” (A Királynő a Brexitet támogatja) címen. Ez a címlap sztori okozta az egyik legnagyobb visszhangot mostanában, ami oda vezetett, hogy a Buckingham Palota nyomás alá helyezte az információ kibocsátását engedő, a sajtót szabályozó Ipso-t, amelyről azt állították, hogy „félrevezető”.

A The Sun kiállt a története mellett, mondván, hogy két forrása is van, amik szerint a Királynő „örök nyugalomra helyezte” Európát Nick Clegg miniszterelnök-helyettessel folytatott beszélgetése során a Windsor Palotában. Mr Clegg aztán Michael Gove igazságügyi minisztert nevezte meg a történet forrásának, de Gove soha nem erősítette meg az állítást.

Kuensberg azt mondta, hogy „leesett az álla”, amikor egy nevén nem nevezett személy azt mondta neki, hogy a Királynő azt mondta egy magán ebéden, hogy nem érti, Britannia miért nem tud egyszerűen csak kilépni az EU-ból.

A BBC politikai szerkesztője a következőket mondta a BBC Radio 4 Today című műsorában: „Egy alkalmi beszélgetés során, amit az egyik kapcsolatommal folytattam, az illető ezt mondta: ’Tudod, mit? Valamikor ez úgyis ki fog derülni, de inkább elmondom most, és nem tudom, hogy a BBC lecsap-e rá vagy sem, de a Királynő azt mondta egy magán ebéd során, hogy szerinte ki kellene lépnünk az EU-ból.’”

„Ezen az ebéden, (a Királynő) világosan azt mondta: ’Nem értem, miért ne tudnánk csak úgy kiszállni. Mi a probléma?’ Leesett az állam. Sajnos, csak egy forrásom volt. A következő néhány napot azzal töltöttem, hogy megpróbáljam alátámasztani. Sajnos nem tudtam használható bizonyítékot találni.”

„Aztán, néhány hónappal később, valaki másnak sikerült. Persze, hogy aztán összetűzés bontakozott ki az újság és a Palota között arról, hogy igazából mi is hangzott el.”

„Számos pillanat volt a referendum kampány során, de a számomra ez volt az, amikor leesett az állam. Nagyon frusztráló, de a történet végül is, előbukkant, legyen az igaz vagy sem.”    Forrás: independent.co.uk   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után