Kirúgtak egy nőt a munkahelyéről Angliában, mert elment EBÉDELNI: majdnem 12 ezer fontot nyert 1

Több mint 11 000 fontot nyert egy menedzser, akit elbocsátottak munkahelyéről, miután főnöke feldühödött amiatt, hogy elment ebédelni.

Kirúgtak egy nőt a munkahelyéről Angliában, mert elment EBÉDELNI: majdnem 12 ezer fontot nyert 3

Tracie Shearwood „rendkívüli módon” feldühítette Maxine Jones ügyvezető igazgatót, amikor két kollégájával elment enni a vállalkozással kapcsolatos egyik krízis „kellős közepén” – közölte a munkaügyi bíróság. Az étkezést a főnöke „a hűtlensége kinyilvánításának” tekintette, és annak bizonyítékát látta benne, hogy nem „elkötelezett” a West Midlands területén Dudleyben található Lean Education and Development-nek végzett munkája mellett – közölték a meghallgatáson.

Ms. Shearwoodot nem sokkal ezután súlyos kötelességszegés miatt elbocsátották a gyakornok képző cégtől. Ő azonban nem hagyta ezt annyiban és sikeresen beperelte régi munkaadóit tisztességtelen elbocsátás miatt, és ennek folyományaként 11 885 GBP kártérítést kapott.

Az események idején Head of Compliance pozícióba léptették elő, ami után nem sokkal egy audit „nem sikerült jól” a cég nyilvántartásában talált számos hiba miatt. A bíróságon elmondták, hogy Ms. Jones egy „drámai hangvételű” e-mailt írt, hogy nyomást gyakoroljon a munkatársaira, és azt mondta nekik, fennáll a vállalkozás bezárásának veszélye.

Egy hónappal később Ms.Shearwoodot „súlyos hibák elkövetése” miatt megfosztották nyomdai feladataitól, felfüggesztették, és fegyelmi értekezletre hívták. Ms. Shearwood „rendkívüli módon felháborodott” ezen, és panaszt nyújtott be. Felfüggesztését a vizsgálat után megszüntették.

A felfüggesztésének visszavonását követő napon azonban újra felbosszantotta Ms Jonest azzal, hogy elment a munkahelyéről két munkatársával, hogy megebédeljen. A munkaügyi bíróságon elmondták, hogy ezt követően Mrs. Jones mindhármukat behívta egy elbeszélgetésre, és azt javasolta, hogy keressenek másik állást, ha nem „elkötelezettek és nem koncentrálnak teljesen a munkájukra”.

Ms. Jones a tettüket ugyanis „hűtlen cselekedetnek” tekintette, és ismét felfüggesztette Ms Shearwoodot. Ezt követően egy újabb fegyelmi értekezletet követően súlyos kötelességszegés miatt elbocsátották, „hanyagság” és a papírmunkájában elkövetett hibákra hivatkozva.

A törvényszék azonban most úgy ítélte meg, hogy elbocsátásának okai nem voltak megalapozottak a cég részéről, és így megnyerte a tisztességtelen elbocsátás miatt indított pert és közel 12 ezer fonttal lett gazdagabb.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után