Kigyulladt egy vonat Angliában - úgy kellett lemenekülnie róla mindenkinek 1

Tömegesen kényszerültek menekülni az emberek egy égő vonatról, miután az egyik szerelvény kigyulladt Kentben és az állomásra való megérkezéskor hatalmas lángok csaptak fel belőle.

Kigyulladt egy vonat Angliában - úgy kellett lemenekülnie róla mindenkinek 3

A Londonba tartó Southeastern járaton tegnap délután csaptak fel a lángok. Az emberek hanyatt homlok menekültek a járműből, miután kinyíltak az ajtajai, és az incidensről készült videón látszik az is, hogy igen sokan utaztak rajta.

A félelmetes eseménysort többen videóra is vették, és látni lehet, ahogy a peronon pillanatok alatt eluralkodik a pánik, ahogy a lángok egyre nagyobbra nőnek alig néhány másodperc leforgása alatt. Sőt a szemtanúk közül többen azt mesélték, hogy a lángok közepette hatalmas szikrák is repkedtek az égő vagonból.

Kigyulladt egy vonat Angliában - úgy kellett lemenekülnie róla mindenkinek 4

Több hangos robbanás is hallatszott, majd ezt követően vastag füst borította be a peron egy jelentős részét. Az incidens a West Malling állomáson történt nagyjából 16 óra magasságában.

A Southeastern szóvivője ma ezt nyilatkozta a történtekről: „Tűz keletkezett tegnap este a 15:25-ös London Victoria és Ashford International között közlekedő vonat alatt. Amikor észrevette a tüzet, a mozdonyvezető azonnal intézkedett, biztonságosan megállította a járművet a West Malling állomáson, hogy az utasokat azonnal evakuálni lehessen.”

„A segélyszolgálatok is rövid időn belül a helyszínre érkeztek és eloltották a tüzet. Személyi sérülés óriási szerencsére nem történt, de támogatást nyújtottunk az érintetteknek, a vonaton utazó utasoknak és a munkatársainknak egyaránt. Utasaink és személyzetünk biztonsága továbbra is a legfontosabb prioritásunk, és teljes körű vizsgálatot fogunk végezni a részletek kiderítése végett.”

A Network Rail mérnökei szintén kimentek a helyszínre, hogy megvizsgálják a vasútvonalat, és megbizonyosodjanak arról, hogy biztonságos és problémamentesen használható.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után