Kígyót találtak egy Aldiban vásárolt brokkoliban Angliában 1

Egy a délnyugat-európai brokkoliföldet gyanútlanul felfedezni próbáló kígyót „orvul” becsomagoltak brokkolistól és egy brit Aldi üzletbe szállítottak, csak azért, hogy egy vásárlót halálra rémítsen, mikor a zöldséget kicsomagolja.

Kígyót találtak egy Aldiban vásárolt brokkoliban Angliában 3

A 63 éves Neville Linton nagyjából egy hónapja vette le a brokkolit az egyik Aldi polcáról a West Midlands területén található Stourbridge-i szupermarketben. A zöldséget vagy három napig a hűtőben tárolták, mire Neville úgy döntött, hogy fel akarja használni. Ekkor kiszedte onnan, kicsomagolta, és legnagyobb megdöbbenésére egy kis létrakígyó bújt elő a brokkoli rózsái közül, ráadásul épen és egészségesen.

Nem a világ legnagyobb kígyórajongója, így a nagypapa meghátrált, és felszólította húgát, Ann-Marie Tenkanemint, hogy jöjjön és azonnal segítsen neki.

Neville azt mondta: „Nem vagyok jóban a kígyókkal. Még szerencse, hogy nem hagytam kint a brokkolit a konyhában, különben kimászott volna, és elrejtőzött volna a házban, valószínűleg még nagyobb ijedséget okozva valamikor később. Ez óriási kockázatot jelentett volna számunkra, mert két kiszolgáltatott helyzetben lévő ember is él itt.”

A létrakígyók, amelyek főleg Spanyolországban és Portugáliában fordulnak elő, nem mérgezőek, de közismert, hogy meg merik támadni és harapni az embert is. Neville és Ann-Marie betették a lényt egy edénybe, és visszamentek vele az Aldiba, ahol eredetileg a brokkolit vásárolták, hogy megmutathassák azt az ott dolgozó személyzetnek.

A kígyót azonnal a Dudley Állatkert megfelelő részlegére szállították, ahol egy szakértő azonosította az állat pontos fajtáját. Neville-nek kártérítést ajánlottak fel, ő azonban azt mondta, hogy az amit kínálnak nem elég, mivel a hüllő veszélyt jelentett fogyatékos fiára és sebezhető anyjára.

Kígyót találtak egy Aldiban vásárolt brokkoliban Angliában 4

Azt mondta: „Ez egyszerűen nem elég jó – óriási következményekkel járhatott volna számunkra, ha az állat elbújik a házban. Ráadásul én rettegek a kígyóktól, így ennek érzelmi hatása is van rám nézve.”

Az Aldi szóvivője ezt mondta: „Beszállítónk irányába még soha nem volt ilyen jellegű panasz, és kifinomult módszerek vannak bevezetve az ilyen jellegű problémák kiküszöbölésére. Kivizsgáljuk ezt az elszigetelt incidenst, és elnézést kértünk Linton úrtól, amiért a megszokott magas standardjainknak ez esetben nem tudtunk eleget tenni.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után